Mecliste CHP'lilerden "Cumhuriyet" protestosu

Mecliste CHP'lilerden "Cumhuriyet" protestosu

Meclis üyeleri, ağızlarını siyah kurdele ile kapatarak susma eylemi yaptı.

Karşıyaka Belediye Meclisi'nin CHP'li üyeleri, Kasım ayı ikinci meclis toplantısında Cumhuriyet Gazetesi'ne yönelik operasyonu ve tutuklamaları protesto etti. Meclis üyeleri, ağızlarını siyah kurdele ile kapatarak susma eylemi yaptı.

SİYAH BANTLI PROTESTO

Kent gündemine ilişkin konuların görüşüldüğü meclis toplantısında, CHP’li meclis üyeleri, Cumhuriyet Gazetesi’ne yönelik operasyonu ve tutuklama kararlarını protesto etti. Ağızlarını siyah bantla kapatarak meclis boyunca sessiz kalan CHP’li üyeler, ellerindeki Cumhuriyet gazeteleri ile de kararları kınadı.

DEMOKRASİLERE UYMAZ

CHP Grup Sözcüsü Süha Barlak, “Medyanın her yazdığına katılmayabilirsiniz, her yorumu size alkış tutmayabilir, her haberi yaptıklarınızı onaylamayabilir. Bu nedenle basının sesini kısmaya, hedef göstermeye, maddi manevi ya da hukuksal kıskaç altına sokmaya kalkışmak, demokrasiden vazgeçmenin ya da demokrasiden nasiplenmemişliğin, tipik ve kaba bir göstergesidir. Kuruluşu Cumhuriyet’le yaşıt, adını Mustafa Kemal Atatürk’ten alan, basın-kültür ve Cumhuriyet değerleri denince akla ilk gelen kurumlardan biri olan Cumhuriyet Gazetesi başta olmak üzere, basın üstündeki her türlü baskı, zorlama ve biçimleme çabalarından vazgeçmek gerekmektedir” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.