Medine Baykaş, iş dünyası köşe yazıları ile Medya Ege'de

Medine Baykaş, iş dünyası köşe yazıları ile Medya Ege'de

Sektörün aydınlık ve güler yüzü Medine Baykaş, iş dünyası haberleri ile Medya Ege'de sizlerle buluşuyor.

Devlet memuru bir babanın ve özverili bir annenin evladı olarak 1979 yılında İzmir Bornova’da doğmuş, eğitim ve öğretim hayatını İzmir Bornova’da tamamlamış, yaşamı boyunca İzmir’de ikamet etmiş, İzmir’e gönül vermiştir.

Ege Üniversitesi EMYO Gıda Teknolojisinden Gıda Teknikeri olarak 1999 yılında mezun olmuş, lisansını

İşletme eğitimiyle tamamlamıştır.

Tekstil alanında faaliyet gösteren üretici bir ailenin evladı olarak; ticari faaliyetlerin her aşamasını tecrübe etme imkanı bulmuştur. Aile şirketinin girişimci ruhunu ve başarılarını kendine örnek almıştır.

Zeytin, Unlu mamuller ve hazır yemek üretimi alanında yıllarca mesul müdür ve işletme müdürü olarak görev yapmıştır. Çalıştığı firmaların ISO-TSE vb. standartlarda üretim yapması için çalışmalar sürdürmüştür. Bu süreçte devletimizin kurumlarının yasal işleyişini yakından tanıma imkanı bulmuştur.

İşverenlerin ve üretim personelinin, müşteri beklentilerini karşılayacak standartta çalışmaya direnç göstermesi onu danışman ve eğitimci olarak çalışmaya teşvik etmiştir.

2011 yılında kurucusu olduğu Sinaps Patent Danışmanlık Denetim Eğitim Ve Belgelendirme Hizmetleri hala İzmir Ticaret Odası 51.komite üyesi olarak faaliyetlerine devam etmektedir.

Yüzlerce firmanın kurumsallaşması için marka patent danışmanlığı yapmış ve dünya standartlarında çalışması için kalite departmanları kurmuştur.

Firmaların tasarladığı geliştirdiği ürünlerin endüstriyel tasarımla, faydalı modelle belgelendirilerek korunması için sahada çalışmalar yapmaktadır.

Sanayiye uyarlanabilecek her fikri dinleyip yol haritası çizmek için, sektörün en iyi uzmanlarıyla iş birliği yapmaktadır.

İşletmelerde ve Üniversitelerde verdiği ISO 9001, 22000, 14001, 45001 eğitimleriyle, işverenin ve gençlerin vizyonunu değiştirmiştir.

Emsal olayları hikayeleştirmesi, bunu gizlilik ilkesini aşmadan yapması ile işveren ve çalışanların gönlünü kazanmış, enerjisi ile aileden olmayı başarmıştır.

Toplumun sorunlarını dinlemek, çözüm getirmek için çalıştayların yapıldığı Stk'ların işleyişini yakından incelemiş, İzmirliler Derneği yönetim kurulunda 1 dönem başkan yardımcısı olarak görev almış, proje komisyonu başkanlığını yürütmüştür.

Sektörde nitelikli iş gücünün arttırılması için mesleki eğitime önem vermiş ve İzmek markası ile sektöre hizmet etmek için yola çıkmıştır. İzmir Meslek Edindirme Kurslarına gelen talepler ile gerçekleştirmeyi planladığı eğitimlerle, sektörü doğru iş gücüyle yönlendirmeyi hedeflemektedir.

Firmaların teknolojinin gerisinde kalmaması için dijital dönüşüm ofisleri ile ortaklaşa çalışma sürdürmektedir.

Sanayicilerimiz, işletmeler ancak aldığı belgelerle, yaptığı projelerle iç ve dış pazarda güçlü olabilirler.

Ar-ge ve inavosyon faaliyetlerinin ülkemizde yaygınlaştırılmasını sağlamak, girişimci ve sanayici başarı hikayelerini duyurmak için sizlerleyiz.

Daha güçlü ve üreten bir Türkiye için;

Üretimin istihdamın devamı için üreticiyi desteklemek adına ; MKA Kalkınma ve Proje Ajansının İzmir Bölge Koordinatörlüğü görevini yürütmektedir.

Devletimizin kamu kurumları başta olmak üzere, yerel yönetimler ve iştiraklarına, üniversitelere, sivil toplum kuruluşlarına, kooperatiflere, çiftçilere, üreticilere, sanayicilere teşvik ve desteklerin ulaşabilmesi için çalışmalar yapmaktadır.

Tüm paydaşları bir araya getirecek projeler yapmak sosyal sorumluluğumuzdur.

Eğitimli her bir Türk vatandaşının bu ülkeye hizmet etme borcu vardır. Toplumu bilgi ve tecrübeyle ayağa kaldırmak, doğru bilgilendirmek görevimizdir.

Saygılarımla

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.