Medvedev: Rusya Karabağ Konusunda Elinden Geleni Yapacaktır

Medvedev: Rusya Karabağ Konusunda Elinden Geleni Yapacaktır

Erivan ziyeretinin ardından Bakü'ye giden Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev Dağlık Karabağ bölgesinde yaşanan sorunun çözümü için elinden geleni yapacaklarını söyledi.

Azerbaycan ve Ermenistan arasında çok uzun süredir sorun yaratan Dağlık Karabağ bölgesinde yeniden çatışmaların başlamasının üzerine Erivan'ı ziyaret eden Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev, Erivan'ın ardından Bakü'ye gitti. Rusya'nın Dağlık Karabağ bölgesinden kaynaklı sorunun çözümü konusunda elinden geleceğini yapacağını söyleyen Medvedev, durumun düzelmesi için Moskova'nın elinden gelen desteği sağlamaya devam edeceğini belirtti.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ise konuyla ilgili olarak, uluslararası hukuk ve Birlemiş Milletler Güvenlik Konseyi kararları doğrultusunda sorunu barışçıl yoldan çözmek istediklerini ifade etti.

Rusya Başbakanı, Ermenistan ve Azerbaycan arasındaki sorunu çözebilmek için Erivan'dan sonra Bakü'ye geçti. Medvedev'in bu çabasının yanı sıra Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin başkanlığında bir araya gelen güvenlik konseyinde de Dağlık Karabağ sorununun çözüme dair konuşuldu.

Bakü'de bir araya araya gelen Aliyev ve Medvedev görüşmesinin ardından ortak düzenlenen basın açıklamasında Medvedev bir dönem Dağlık Karabağ sorununun çözümü için uğraştığını hatırlatarak, o çabaların boşa gitmediğini umduğunu belirtti. Basın açıklamasında Aliyev de Karabağ'da tırmanan gerilimin düşmesi için çaba gösteren Rusya'ya teşekkür ederek bir kaç gündür bölgede gerilimin düşmüş olduğunu söyledi.

Dağlık Karabağ'da olan çatışmaların bitirilmesi için uluslararası mekanizmalar olduğunu belirten Aliyev, bunların bölgedeki sorunu çözmek için aktif hale getirilmediğini belirterek, Ermenistan ordusunun Azerbaycan topraklarından çekilmesi konusunda 4 Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi Kararı olduğunu ancak yerine getirilmediğini belirtti. Aliyev ayrıca bölgedeki çözümün hem Ermenistan hem de Azerbaycan'ın çıkarlarına uygun düşeceğinin altını çizdi.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.