Medya Ege Yazdı, Engellinin Yol Engeli Kalktı!

Medya Ege Yazdı, Engellinin Yol Engeli Kalktı!

Engelli ortaokul öğrencisi Hiranur Aydıner, sokakların kazıldığını ve bir türlü de yapılmadığını belirterek, yapılmayan yolda engelli sandalyesinde zorluklar içinde okula gidebildiğini belirtip, Karabağlar Belediyesi’nden yardım istedi.

Medya Ege’nin haberinden sonra belediye görevlileri önce yolu temizlediler ve sonra da asfaltlamaya başladılar. İzmir’in Karabağlar İlçesi’ndeki Yunus Emre Mahallesi’nde oturan engelli ortaokul öğrencisi 14 yaşındaki Hiranur Aydıner, kendisine engel çıkaran belediyeden hem şikayetçi oldu, hem de yardım istedi.

143241324.jpg

Oturdukları 4151 sokakta Karabağlar Belediyesi tarafından yol çalışması yapıldığını belirten küçük kız, belediyenin kazdığı sokağı haftalarda asfaltlamadığını ve her yerini çukur ve toprak olduğunu belirterek, belediyenin yolu bir an önce asfaltlamasını beklediğini söyledi.

332621b4-f985-4056-9cec-fcc1c97d1f2f.jpg

Okula giderken bindiği engelli arabasıyla kimsenin desteği olmadan gidebildiğini belirten Hiranur, yolun bu halde olmasından dolayı engelli aracının takıldığını ve destek olmadan yolda gidemediğini belirtti. Ortaokul 8. Sınıf öğrencisi olan ve salgın nedeniyle uzun süredir gidemediği okuluna ve arkadaşlarına kavuşmanın heyecanını yaşayan Hiranur, “Okula giderken bu kadar zorluk içinde bırakılmak istemiyorum. Doğuştan yürüme engelliyim ve okuluma, arkadaşlarıma gitmek istiyorum. Yolun asfaltlanmasını, eski haline getirilmesini istiyorum. Engelliyim, kimsenin de bana engel olmasını istemiyorum. Okumak istiyorum” dedi.

e4c8a4be-841a-47d7-9c3a-db7d159b4d28.jpg

Küçük Hiranur’un sesini Medya Ege olarak kamuoyuna ve yetkililere duyurmak için haber haline getirdik. Haberimiz üzerine başlatılan çalışmalar da önce Hiranur’un okula giderken kullandığı yol revizyon yapılarak düzeltildi, sonra da asfaltlandı. Engelliye engel çıkaran yol, haberimiz üzerine engel olmaktan çıktı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.