Medya Ege'deki O Yazı Türkiye Gündemi'nde

Medya Ege'deki O Yazı Türkiye Gündemi'nde

Medya Ege köşe yazarı Dr. Taner Akman'ın kaleme aldığı ''Bankada Kuzu, Hastanede Kurt'' adlı yazısı, Türkiye'de gündeme oturdu.

İki yılı aşkın süredir Medya Ege'de köşe yazarlığı yapan Dr. Taner Akman'ın son yazısı adeta paylaşım rekorları kırdı. Geçtiğimiz günlerde İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde mesai saatleri dışında doktorun odasında ve doktor veya aile sağlığı elemanı odada yokken bekleyen yaşlı bir adamı azarlayan kadın doktora karşı  bir linç kampanyası başlatılmış, sadece kadın doktor değil onu savunan tüm doktorların ve sağlık çalışanlarının da aynı linç operasyonuna dahil edilmesi sağlanmıştı. Bu gelişmelerden sonra Dr. Taner Akman tarafından kaleme alınan yazıda durumu bir teşbihle anlatmasına da ayrı bir linç kampanyasının başlamasına neden oldu.

Sitemizin köşe yazarlarından Dr. Taner Akman'ın bu teşbihle kaleme aldığı yazı Türkiye'nin en çok takip edilen sosyal medya mecralarından olan Ekşi Sözlük'te yüzlerce entry ile yorumlandı. Sol frame'de de gündem olan yazıya dair taraflı tarafsız bir çok yazar görüşlerini dile getirdi. 

Dr. Taner Akman'a meslektaşlarından da destek gecikmedi. Türkiye'nin bir çok yerinden hekim, Akman'ı haklı bulurken sosyal paylaşım alanlarından da bir çok destek yazıları yayımladılar. Dr. Taner Akman'ın hekim arkadaşları kendisine verdikleri desteği şu maddelerle dile getirdiler: 

Şimdi soruyorum sizlere;

* Sen evinde veya iş yerinde yokken bekleme odası yerine bizzat görev yaptığın ofise giren bir kişiye ne yaparsın?

*Ülkemizde hasta hakları ve hasta bilgileri gizliliği (!) hakkında bir ton yasa varken odada bulunan doktor kaşesi, hasta özlük dosyaları vb. evraklar varken içeride bir kişinin beklemesi ne kadar etik?

*Meslektaşını savunan bir doktorun suçu ne ki sosyal medya ve sözlük platformlarında Dr. Taner Akman’a linç girişiminde bulunuldu?

*Bankanın tuvaletine dahi giremezken, tüm imkanlarından faydalandığınız, (gözümle defatle gördüğüm bir husus) aile sağlığı elemanları ve doktorların kendi yiyeceklerini bile ikram ettikleri bir sağlık kurumunu ve sağlık çalışanını empati yapmadan değerlendirmek nedir?

TANER AKMAN'IN ÇOK KONUŞULAN O YAZISINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.