Medya Ege’nin “ölüm tehlikesi” haberi ses getirdi: Güvenlik önlemi alındı
Medya Ege’nin Mavişehir-Bostanlı hattında açıkta bırakılan aydınlatma direklerindeki elektrik aksamını gündeme taşımasının ardından bölgede güvenlik önlemi alındı.
Medya Ege’nin 26 Ağustos’ta “İzmir’de ölüm tehlikesi” başlığıyla gündeme taşıdığı Mavişehir-Bostanlı hattındaki açık aydınlatma direkleriyle ilgili gelişme yaşandı. Haberin ardından tehlike oluşturan noktalarda güvenlik önlemi alındı.
Haberde, bölgedeki bazı aydınlatma direklerinin koruyucu kapaklarının bulunmadığı veya açık bırakıldığı, elektrik kabloları ve sigorta bölümlerinin dışarıdan erişilebilir durumda olduğu gözler önüne serilmişti.

VATANDAŞLARIN ÇAĞRISI KARŞILIK BULDU
Özellikle çocukların kolaylıkla ulaşabileceği seviyedeki elektrik aksamı bölge sakinlerinde endişeye neden olmuş, vatandaşlar herhangi bir olumsuzluk yaşanmadan gerekli önlemlerin alınması için yetkililere çağrıda bulunmuştu.

Medya Ege’nin konuyu kamuoyunun gündemine taşımasının ardından söz konusu noktada harekete geçildi. Açıkta bulunan elektrik aksamının erişilebilirliğini engelleyecek şekilde güvenlik önlemi alınarak vatandaşların dile getirdiği riskin giderilmesi yönünde adım atıldı.

OLASI BİR FACİANIN ÖNÜNE GEÇİLDİ
İzmir’de elektrik kaynaklı güvenlik ihmalleri, 2024 yılında Alsancak’ta yaşanan ve Özge Ceren Deniz ile İnanç Öktemay’ın hayatını kaybettiği facia nedeniyle de kamuoyunun hassasiyetle takip ettiği konular arasında bulunuyor. Medya Ege’nin önceki haberinde de bu faciaya dikkat çekilmişti.

Vatandaşların ihbarını gündeme taşıyan haberin ardından önlem alınması memnuniyet yaratırken, benzer risklerin yaşanmaması için bölgedeki diğer aydınlatma direklerinin de düzenli olarak kontrol edilmesi önem taşıyor.
Başlık alternatifleri: “Medya Ege yazdı, önlem alındı: İzmir’deki ölüm tehlikesine müdahale” veya daha vurucu olarak “Haberimiz ses getirdi: İzmir’de ‘ölüm tehlikesine’ önlem”.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.