Medya Ege'ye Bir Günde 2. Lamer Saldırısı

Medya Ege'ye Bir Günde 2. Lamer Saldırısı

Medya Ege'ye bugün ikinci lamer saldırısı gerçekleşti.

Medya Ege'ye yönelik olarak gerçekleştirilen ve bugün açıklanan saldırının ardından akşam saatlerinde yeni bir saldırı yoğun bir şekilde daha gerçekleştirildi. Saldırıda Medya Ege'nin yönetim paneline yönelik aynı lamer yöntemle ancak program ile giriş yapılmaya çalışıldığı belirlenirken, saldırganın VPN kullandığı ve Türkiye'den bir adresten saldırıyı gerçekleştirmeye çalıştığı belirlendi.

Konuyla ilgili olarak Medya Ege ailesi polise başvuru gerçekleştirmesinin yanı sıra saldırganın yakalanması için konuyu yargıya taşıyacağını duyurdu.

Lamer saldırı nedir? 

Hack jargonunda daha önceden kullanıldığı alanının dışında en aşağılık olarak tabir edilen, ilgi ve dikkat çekmeye çalışan, çocukça işler yapan kişilere yönelik bilgisayar korsanlarına verilen isim olarak kullanılan lamer kavramı açığı olmayan bir sistemde program veya programsız olarak deneme yanılma yöntemiyle şifre bulmaya çalışan kişilere yönelik kullanılıyor. Bu doğrultuda lamer saldırı da hackerlar arasında en alt tabaka olarak kendini hacker olarak tanımlamaya çalışan kişilerin yapmaya çalıştığı saldırılara deniyor.

Lamer saldırıların hedeflediği alanlar ağırlıklı olarak sistemlerinde açık olan ve basit şifrelerin konulduğu sitelerken, saldırıyı gerçekleştiren şahısların yüzde 99'u başarılı şekilde saptanarak yargıya taşınıyor. 

VPN koruma sağlamıyor

Ülkemizde yasaklı sitelere giriş sağlama amacıyla kullanılan VPN yöntemi lamerler için bir savunma mekanizması olarak görünse de yakalanmalarına engel olamıyor. Lamerlerin büyük kısmı kendilerini "hacker" sanarken yakalandıklarında çoğunun 18 yaş altı olduğu belirleniyor. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.