Meğer Hiçbir Faydası Yokmuş!

Meğer Hiçbir Faydası Yokmuş!

Onun da faydasız olduğu iddia edildi!

Sofra şekeri, pekmez, asitli ve kolalı içecekler ile meyve sularının hiçbir besin değeri taşımadığını söyleyen Prof. Dr. Erk, ‘Taze sıkılmış meyve suyu da şeker deposudur. Tüm bu besinler çocukları şişmanlatıp kalp hastalıklarına yol açar’ dedi.

Kan yapar, öksürüğü keser diye özellikle kış aylarında bolca tükettiğimiz pekmez de faydasız çıktı! Pekmez gibi sofra şekeri, kolalı içecekler ve meyve sularının da sağlığa hiçbir yararı olmadığını söyleyen Prof. Dr. Osman Erk, "Günümüz toplumunun beslenmesinde önemli yeri olan özellikle çocukların tükettiği meyve suları da glisemik indeksi yüksek, gerçek besinlerden fakir, obezite ve kalp hastalıklarına yol açabilen gıdalardır" dedi. Meyvelerin yararlı kısımlarının kabuk ve etli bölümlerinde bulunduğunu, meyve sularının fazla şeker içerdiği için tercih edilmemesi gerektiğini belirten Prof. Dr. Erk, tatlıya mesafeli yaklaşmak gerektiğini belirterek şu uyarılarda bulundu:

İŞLENMİŞ TEHDİT
İşlenmiş gıdalar hem gerçek besin içermezler hem de vücudu yorarlar. Bu işlenmiş gıdaların sindirim ve emilimi için vücut depolarında bulunan mineral, enzim ve fitobesinler kullanılmak zorundadır. Bu tür yiyecekler hem gerçek besinden yoksundurlar hem de vücutta var olan besinlerin harcanmasına yol açarlar.

Taze sebze, meyve, tam tahıl ve kuru baklagillerden oluşan bir diyette yüzde 15 kadar sağlıklı yağ vardır. İnsülin direnci ortaya çıkmaz ve kilo verilir. İşlenmemiş, doğal karbonhidratlardan oluşan bir diyet; yağlı, işlenmiş ve hayvansal gıdalara göre çok daha fazla lif ve daha az kalori içerir.
Karbonhidrattan zengin sebze-meyveler sanılanın aksine daha az kalori içerirler. Lif ve besin bakımından zengindirler.
Sebze, meyve, tam tahıllar, kuru baklagiller, tohumlar ve kuruyemişler organik olarak üretilmiş ve taze ise gerçek gıdalardır. Gerçek gıda; doğada var olduğu gibi olan, doğal ve işlem görmemiş besinlerdir.

KALORİSİ AZ AMA DOYURUCU
Tüketilen sebze-meyvelerin miktarı ve çeşitliliği ne kadar fazla olursa kanser ve kalp hastalıklarına karşı o kadar çok fayda sağlanmış olur.
En renkli ve parlak sebze-meyveler en fazla antiaging ve antikanserojen fitokimyasalları içerir. Sebze-meyve, tam tahıllar en sağlıklı besinlerdir. En az kalori ile doymayı sağlayan yiyecekler yeşil sebze ve baklagillerdir.

ÇOK ÇABUK ACIKIYORSANIZ SEBEBİ BELLİ
Çay şekeri, akide şekeri, meyve şekerleme ve pelteleri, karamel, lokum, marmelat, reçel, bal, pekmez, çikolata, tahin helva, kuru sebze, meyve ve pestilleri, meyve suyu, taze meyveler basit karbonhidrattan zengin gıdalardır. Çok kolay sindirilip, hızla emilerek kan şekerini yükseltirler. İnsülin seviyesini de bozarak acıkma hissine neden olur. Kişi sık ve fazla yiyerek kilo almaya elverişli hale gelir. Kan insülin seviyesi de yükselir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.