Mehmet Gürbilek, 'CHP, demokrasimizin teminatıdır"

Mehmet Gürbilek, 'CHP, demokrasimizin teminatıdır"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kuşadası İlçe Başkanı Mehmet Gürbilek yazılı açıklama yaptı.

Gürbilek yaptığı açıklamada şunları belirtti;

"Son günlerde partimizin aldığı disiplin kararı hakkında kamuoyunu yanıltıcı spekülatif açıklamalar sebebi ile Kuşadası CHP İlçe Örgütü Başkanı olarak kamuoyunu bilgilendirme gereği ortaya çıkmıştır. 

Genel başkanımızı, partiyi, örgütleri, kamuoyu önünde sosyal medya vasıtası ile tartışmak, yıpratmak ben parti üyesiyim diyen hiç kimseye yakışmaz. Bu davranış içinde olan her kimse, mutlaka hakkında disiplin süreçlerinin başlatılması gerekmektedir.  Bilinmelidir ki bu tarz spekülatif açıklamalar seçmenimizde ve hiç bir parti üyemizde karşılık bulamaz, bulmayacaktır.  Bu sebeple Yüksek Disiplin Kurulumuz gerekli incelemeyi yaparak bir üyemiz hakkında ihraç kararı almıştır. İhraç kararı alınan parti üyesi kişi, siyasi yaşamı boyunca ve hayatının hiç bir döneminde dünyaya soldan bakmamış, kendini hiç bir dönem partili hissetmemiş, üye olmanın erdemliliğinden bihaber yaşamıştır. Siyasi yaşantısı süresince kendisine yer edinmek amacıyla birçok partinin kapısında dolaşmış, elde etmek istediği siyasi ranta ulaşamadığı anda da çamur edebiyatını kendisine felsefe edinmiştir. 

Partimizin disiplin kurulları hiç kimsenin güdümünde değildir. Olması da mümkün değildir. Cumhuriyetimizin kurucu unsurlarından olan Cumhuriyet Halk Partisi, Türkiye Cumhuriyeti’nin ve demokrasimizin teminatıdır. Hiç kimse kendi siyasi rantı için partimize leke sürecek davranışta ve söylemde bulunamaz. 

Geçtiğimiz 31 Mart yerel seçimlerinde belediye başkan aday adayı olan ancak görev verilmediği an itibari ile üyesi bulunduğu partiyi ve partisinin belediye başkan adayı hakkında karalama kampanyasına yönelen bu şahsın ve bu yolda olan hiçbir kişinin, Cumhuriyet Halk Partisi üyesi olması mümkün değildir.  Cumhuriyet Halk Partisi bu tip siyasi rant peşinde olanların partisi değildir. 

Yılanın bile takip etse belinin kırılacağı, omurgasız siyasi manevralara sahip bu şahsa tavsiyemiz, siyasi olarak bugüne kadar kendini gerçekten ait hissedeceği bir partiye üye olmasıdır. Tabii bugüne kadar çizdiği siyasi profilde hangi siyasi partinin kendisini kabul edeceği soru işaretidir. Ancak bu partinin CHP olamayacağı da kesindir.

Kuşadası CHP İlçe Örgütü, kongre sürecinde örnek bir birliktelik ile delege seçim süreci yaşamıştır.  Cumhuriyetin ve demokrasinin teminatı olan partimize karşı her zaman bu tarz saldırılar olacaktır. Cumhuriyet Halk Partisi, Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun önderliğinde tüm organları ile 2023 genel seçimlerine odaklanmıştır. CHP, Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıl dönümünde zafere emin adımlarla yürümektedir. 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün emaneti olan cumhuriyetimize sahip çıkacağız. Bu hedeften en ufak bir sapmamız olmadan, hiçbir baskıdan korkmadan, ilkelerimizden ayrılmadan yolumuza devam edeceğiz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.