Mehmet Gürbilek'ten Sağlık Bakanlığı'na tepki 

Mehmet Gürbilek'ten Sağlık Bakanlığı'na tepki 

 CHP Kuşadası İlçe Başkanı Mehmet Gürbilek, Kuşadası'nda yaşanan sağlık sorunları yüzünden Sağlık Bakanlığı'na tepki gösterdi.

CHP Kuşadası İlçe Başkanı Mehmet Gürbilek, yazılı olarak yaptığı açıklamada şunları söyedi;

Yaz sezonu yoğunluğunun iyice arttığı şu günlerde Kuşadası’na bağlı Davutlar, Güzelçamlı ve Karaova mahallelerimizde sağlık rahatsızlıkları ile ilgili sorunlarda katlanarak artmaktadır. Yazlık nüfusun 500 bin kişiye ulaşan mahallelerimiz de nufüs yoğunluğumuz günü birlik misafirlerimiz beraber  ciddi oranlarda artmaktadır.  Vatandaşlarlarımızın yaşadığı sağlık problemlerine sadece mesai saatleri içinde cevap vermeye çalışan Sağlık Bakanlığına bağlı birimler bu konuda yetersiz kalmaktadırlar. Ancak bu sorunu dile getirmemize rağmen hala sorun yaşanmadığını iddia etmek, halka karşı 3 maymunu oynamaktan öte bir yaklaşım değildir.  

HIZIR ACİL SERVİS MERKEZİ VE TAM TEŞEKKÜLLÜ SAĞLIK POLİKLİNİK AÇILMALI

Davutlar, Güzelçamlı ve Karaova mahallelerimizde gerek yerleşik  yaşayan gerekse de turist olarak bölgede bulunan misafirlerimiz ne yazık ki ödedikleri vergilere rağmen yeterli hizmeti alamamaktadırlar. Bölgede  bulunan sağlık birimlerinin yetersizliği yetmezmiş gibi gün içinde yetersiz kapasite nedeniyle ciddi sağlık sorunları yaşanmaktadır.  3 mahallemizde de 17.30’dan sonra hiçbir sağlık hizmeti  verilmemektedir.  Aydın İl Sağlık Müdürlüğünün yaptığı açıklamaya göre Davutlar merkezde bulunan sağlık birimi yaz sezonunda 23:00 a kadar nöbetci bulunduruyormuş. Bugüne kadar da sıkıntı yaşamamışlar. İl müdürlüğünün yaptığı bu açıklama bile ayrı bir eleştiri konusudur. Bizim talebimiz bu bölgede 7/24 açık olacak acil durumlarda müdahale yapacak bir sağlık birimidir. Bugüne kadar sorun yaşanmamış  söylemi bile ciddiyetten uzaktır. Görmedim duymadım bilmiyorum yaklaşımı ile halka hizmet verilemez. 

Kalp krizi, beyin kanaması, trafik kazası gibi insan hayatı için saniyelerin bile önem taşıdığı acil durumlarda Kuşadalı hemşehrilerimiz ve misafirlerimiz Allah’a emanet. Kuşadası merkezden gelecek ambulans için en iyi şartlarda 15 dakika beklemek zorunda kalınıyor. Trafiğin yoğun olduğu hafta sonların ise bu süre 25-30 dakikalara ulaşabiliyor.  Kendi imkanları ile Kuşadası merkezinde bulunan hastanelere gitmek isteyen vatandaşlarımız ise daha da riskli bir süreç yaşıyorlar.

Bizler bölgedeki vatandaşlarımızın sorunlarını aktarmak, çözüm yollarını belirtmekle mükellefiz. Sorunların çözümleri gerçekleşinceye kadar da konuların takipçisi olacağız. 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.