Mehmet İşler'den aşı olmayanlara evde kal önerisi

Mehmet İşler'den aşı olmayanlara evde kal önerisi

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı ve Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı Mehmet İşler, aşının sosyal sorumluluk olduğunu belirtti.

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı ve Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı Mehmet İşler, aşının virüsü yenmekte en önemli silah olduğunu vurgulayarak, “Aşı olmayan insanların haklarına saygı göstermeliyiz; ama aşı olmayanlar da olanlara saygı gösterip evlerine kapansın. Aşı olmayanların, sosyal hayatı etkilenmesine turizmci olarak karşıyız” ifadesini kullandı.

“Aşı artık tercih değil, sorumluluk”

Restoranların insanları içeriye aşısız almama kararı doğru bir tutum olduğunu savunan İşler, “Bizim ilk başta ‘Aşı bir tercih midir sosyal sorumluluk mudur?’ buna karar vermemiz gerekiyor. Baktığımızda da artık aşının tercih değil sosyal sorumluluk olduğumu görüyoruz” diye konuştu.

etik-baskani-mehmet-isler-e081.jpg

“Sektör daha fazla dayanamayacağını gösteriyor”

İşler, pandemide şu anda dördüncü dalgayı beklediklerini ve bu dalgaya karşı alabilecek en önemli önlemin aşı olduğunu belirterek, “Biz yeterince dükkânlarımızı, otellerimizi kapattık. Artık aşı var, bu virüsü yenmekteki en önemli silahımız. Aşı olanlar sosyal hayatlarına sahip çıksın. Aşı sosyal sorumluluktur. Bu sektör daha fazla dayanamayacağını gösteriyor” sözlerine yer verdi.

“Salgını aşısız bitmez”

Şu anda hastaneye yatan vaka sayıları var olduğuna; ama entübe ve ölümlerin az olduğunun altını çizen İşler, Hiçbir salgın aşısız bitmeyeceğini söyledi. İşler, salgının aşıdan sonra uzun sürmeyeceği görüşünü aktararak, “Turizm sektörü olarak bütün derdimiz gemimizi 2022’nin başına kadar sürebilmek. Toplumun çoğu iki doz aşısını olduğu zaman bu salgının bir tehdit olmayacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Tüm zamanların en iyi rakamı 2021

Ramazan Bayramı’nın olmamasıyla beraber Kurban Bayramı’nda iki bayramı birlikte yaşandığını vurgulayan İşler şöyle konuştu:

“Temmuz ayında hem bayram hem de tedbirlerin ortadan kalkmasının sonunda vatandaşlardaki beklenti, insanlardaki seyahat etme arzusuyla birlikte birleşerek 11 milyonu geçen kişi seyahat etti. 10 bin otobüs yurt işinde hareket etti. 2019 yılında yurtiçi bayram rakamları 2021 yılında pandemiye rağmen geçerek 11 milyar lirayı geçen bir gelir elde edildi. Bu rakam tüm zamanların en iyi rakamıydı; ama kapalı olduğumuz dönemdeki zararlarımızı kurtaramadı.”

Kaynak: Gerçek Haberci

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.