MEHMET SEPİL SPOR LIFE’DE

MEHMET SEPİL SPOR LIFE’DE

Kulüpler Birliği ve Göztepe Başkanı Mehmet Sepil sessizliğini Spor Life’a bozdu.

Genelde röportaj vermeyi sevmeyen Sepil okul arkadaşı dergi yazarlarından Dr.İnci Haznedaroğlu Erkin’i kıramadı ve Erkin’in sorularına samimi cevaplar verdi.
Wesida Medya Grubu dergilerinden Spor Life’in yeni sayısında yer alan Sepil röportajından bazı satırbaşları..
“14 Haziran Göztepe için çok önemli gün. 60 lı yıllarda Göztepe Türkiye’nin en önemli kulüplerinden biri. Avrupa kupalarında başarılı olmuş ilk Türk takımı.Türkiye’de kupalar kaldırmış bir kulüp.Teknik direktörümüz aynı zamanda milli takımın teknik direktörü. Adnan Suvari. Oyuncularımızın çoğu milli takım oyuncusu idi. Kaptan rahmetli Gürsel abiydi. Aliler,Fevziler,Nevzatlar,Nihatlar,Haliller..   Tarihi olan bir kulüp. 15 yıl önce tamamen finansal nedenlerle amatör lige kadar düşmüşsün ama taraftarın seni terketmemiş. Bizim hem tarihimiz hem de coşkulu ve sadık taraftarımız çok çok önemli. 14 Haziranda her yıl yeni bir tarih yazıyoruz. Bir hikayeniz olması gerekiyor. Göztepenin ciddi bir tarihi ve hikayesi var. Ben hikaye yazmadım bir hikayeyi devraldım. Bizim oturduğumuz evin hemen yanında oyuncuların kaldığı yatakhane vardı- şu an kulüp binası olarak kullandığımız bina - kulüpten çıkar yalıda yürürler antrenmana giderlerdi. Ben de o sıralarda yelken yapar hepsini tanırdım. Fevzi abiye hep hatırlatırım. Adnan Süvari sigaraya karşıydı ,Fevzi abi sigara içerdi aniden hoca gelince sigarayı  bana saklatırdı. Göztepe aşkım da öyle başlamıştır”
“Yeni stadda çok güzel müze yapacağız. Kullanacağımız çok sosyal  alanlar var korona nedeniyle hala yapamadık. Tepede 600 metrelik tüm İzmir’in ayaklar altında olduğu nefis bir yürüme yolu yapacağız. Avrupa takımlarında olduğu gibi stada girmeden vakit geçirecek alanlar olacak. Seyircisiz maç seyrettiğinizde taraftarın ne denli önemli olduğunu daha iyi anlıyorsunuz. Şu an önemli olan futbolun başlaması. Sağlığımıza dikkat edeceğiz. Herkes test oluyor maçlardan önce.Allah a şükür Göztepe’de bir covid-19  vakasına rastlanılmadı. Stadın resmi açılışını yapamadık daha. Günün birinde görkemli bir konserle yapacağız inşallah .  İzmir’de çok kaliteli bir konser vermek istersen buradan daha uygun bir mekan olamaz. Stad çok tartışıldı ama bu bir semt stadı. Butik stad. Chelsea’ye ya da Tottenham’ a gidin orada da staddaki etkinlikte kentin trafiği felç oluyor. Burada da yılda 17 maç yapılıyor.365 günde 17 gün. Bırakın o günlerde İzmir o güzel sıkıntıyı yaşasın. Ayda iki kere. Ekonomiye katkısını da unutmayalım hem.”
“Başarılarımda insan faktörü ,doğru zamanda, doğru iş çok önemli. Aileden gelen bir işadamı değilim. Ali Koç da mesela çok önemli bir işadamı.Kendisini yakından tanıma fırsatım oldu. Rahmetli Mustafa Koç ‘u daha iyi tanırdım. Biliyorsunuz İzmir Koleji’nin bulunduğu alan ve köşk  daha evvel Caroline Koç’un ailesi Giraud ların idi. Ali Koç  aileden de gelse benim gibi kendi çabasıyla da olsa ticareti iyi yapanlardan. Sadece ticareti değil sosyal sorumluluğu insana değer veren iş adamlarıyız”
“Tarih okumayı çok severim. Okulda da en başarılı  olduğum  ders tarihti. Kekliktepe’de   Çukur’un İdris babası Ercan Kesal ile komşu olduk şimdi.. Onun kitaplarını zevkle okuyorum. Televizyonda dökümanter seyrederim. Kazanmışsak defalarca izlerim maçımızı. Tv da spor tartışma programlarını izlemem medyayı da takip etmem. Arkadaşlar bilgi ve özet verirler. Röportaj da vermem. Beklentim olan maçlarda yenildiysek mesela Trabzon’la oynadığımız maç gibi sonrası eve gider vururum kendimi yatağa ama uyuduğum pek söylenemez.. Kazandığımız maçlar  sonrası bir restoranda buluşup eğleniriz. Müzik olarak 70 ler 80 ler. Bir zamanlar koleksiyon resim topladım sonra baktım hem çok masraflı hem sonu gelmeyecek bıraktım. Spor  yapmıyorum hiç .Ama gıdama dikkat ettiğim ve çok hareketli olduğum için idare ediyorum.”
“ Gençlik hayalimi gerçekleştirmenin ve Göztepe’ye hizmet etmenin gururu ve mutluluğunu yaşıyorum. Tesisi ve stadı olan, Süper Lig’de mücadele eden bir Göztepe’yi izlemek gerçekten çok keyifli. Bunun üstüne daha neler koyabiliriz diye tüm ekibimle birlikte çalışmaya devam ediyoruz.”

0-402.jpg
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.