Mehmetçik Kandil’e girdi mi Kandil operasyonu başladı mı?

Mehmetçik Kandil’e girdi mi Kandil operasyonu başladı mı?

Terör örgütü PKK’nın inlerinden biri olan Kandil operasyon için son dakika gelişmeleri yaşanıyor.

Terör örgütü PKK’nın inlerinden biri olan Kandil operasyon için son dakika gelişmeleri yaşanıyor. Teröristlerin sözde lider kadrosunun bulunduğu terör yuvası olan Kuzey Irak’ta yer alan Kandil’e girmek için tüm hazırlıklar tamam. Peki Mehmetçik Kandil’e girdi mi Kandil operasyonu başladı mı? Kandil’e operasyon ne zaman başlayacak?

Türkiye hem yurt içinde hem de yurt dışında bebek katili terör örgütü PKK ve uzantılarına darbe üstüne darbe vurmaya devam ediyor. Suriye’de hem Fırat Kalkanı hem de Zeytin Dalı Harekatı ile bitme noktasına gelen terör örgütü PKK’ya en büyük darbe Irak’ta vuruluyor. TSK, teröristlerin sözde lider kadrosunun da bulunduğu teröristlerin ana karargahı Kandil’e operasyon başlattı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CNN Türk-Kanal D ortak yayınında sorulan 'Kandil'e operasyon olacak mı?' sorusuna "Bağdat yönetimiyle bunu görüşürüz. Bağdat 'ben bunu çözerim' dediği taktirde ne ala. 'Çözemem' derse Sincar'ı da Kandil'i de vururuz." dedi. Kuzey Irak'ta icra edilen operasyona ilişkin açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'da sınırdan 27 kilometre içeriye girildiğini söyleyerek "Şu anda Kuzey Irak'ta 26-27 kilometre ilerilerde bizim evlatlarımız var, Kandil'e az kaldı. Eskiden 'Kandil'e şöyle, böyle gideceğiz' derken. Şimdi 'Kandil'e az kaldı, merak etmeyin' diyoruz. Orada bir hain yapıyı bırakmayacağız" dedi.

"Kandil bizim için artık uzak bir hedef değil"

İçişleri Bakanı Soylu, terörle mücadele kapsamında sınır ötesinde yapılan operasyonlar hakkında da bilgi verdi. Bakan Süleyman Soylu, şunları ifade etti: Kandil bizim için uzak bir hedef değil. Şu anda orada epey noktalar ele geçirildi. Özellikle Kuzey Irak bölgesinde. Hakurk hattından birçok noktaya kadar epey bir yer ele geçirildi. Şimdi 26 -27. kilometrelerdeyiz. Tabii çatışmalar çıkıyor, bilmediğimiz bir arazi. El yapımı patlayıcılar var. Adım attığınızda bunlarla da karşılaşabiliyoruz. Özellikle sınır ötesinde şehitler veriyoruz. Biz dışarı bastıkça onlar da içeri yönlenmeye çalışıyorlar. Milletimiz şunu düşünsün. Kandil kafamızda bir problemdi, burası ne olacak? Burası ne olacak diye bir problem düşünmesinler. Bizim için şu anda zamanlama önemli. Bu bir operasyon meselesi değil zamanlama meselesidir. Kandil Türkiye için güvenli bir yer haline getirilecektir. Kimsenin endişesi olmasın.

HER AN HER ŞEY OLABİLİR

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ da "Savunmadan ziyade taarruz politikasını hayata geçirdik. Şu anda Irak'ın kuzeyinde devam eden operasyonlar var. Bunları uluslararası hukuka uygun yapıyoruz. bu operasyon devam ediyor, devam edecektir. Her an her şey bölgede olabilir" dedi.

CHP KANDİL'E OPERASYONUNU İSTEMİYOR

TSK Kandil'e girip PKK terörünü bitirmeyi hedeflerken, CHP'den operasyonu eleştiren bir açıklama geldi. CHP'li Özgür Özel, "Şimdi herkes biliyor ki Kandil'de PKK unsurları kalmamıştır. Ama seçimden ümidi kalmayanlar, Kandil'e gitmeyi, Kandil'e bayrak dikmeyi, PKK'nın boşalttığı Kandil'in dağlarını F-16'lar ile vurup buradan seçimde bir şey, bir güç elde etmeyi düşünmektedirler." dedi.

KANDİL'E GİRİŞ HAZIRLIĞI

Kuzey Irak’ta 2.5 aydır belirli aralıklarla operasyonlarını sürdüren TSK, özellikle Kandil yolu üzerinde bulunan Hakurk’a yönelik operasyonlarını sıklaştırdı. Hakurk’a yoğun şekilde operasyon yapılması “Kandil’e iniş hazırlığı” olarak da değerlendiriliyor. Terör örgütünün Kandil bölgesindeki faaliyetleri TSK tarafından dakika dakika izleniyor. Kandil sınırına ulaşılması halinde bir bölümü İran sınır hattında yer alan geniş bir alanda örgütün yedi ana kampına yönelik geniş kapsamlı operasyonlar gündeme gelecek. TSK’nın hedefinde yer alan örgütün yedi ana kampının Şehit Harun, Dole Koge, Şehit Ayhan, Hınere, Zeli, Kanicenge ve Kalatukan olduğu belirtildi. Örgütün eğitim, lojistik, haberleşme ve arşivinin bulunduğu bölgedeki kampların ele geçirilmesi ile PKK’nın Kuzey Irak’tan büyük oranda temizleneceği ifade ediliyor.

İRAN ASKERİ YIĞINAĞA BAŞLADI

 Kandil Operasyonu’na destek vereceği belirtilen İran’ın Genelkurmay yetkililerinin, bu çerçevede Kandil’in İran sınır hattına bakan bölgelerindeki köyleri ve yaylaları boşaltmaya başladığı öğrenildi. Bölgedeki yerel kaynaklar, İran’ın Süleymaniye ve Erbil’de Kandil’deki hareketliliği takip etmek üzere istihbarat personeli takviyesi gerçekleştirdiğini ve Hacıomran sınır hattını operasyon süresince kullanmak üzere 2 farklı noktaya askeri yığınak yapmaya başladığını belirtiyor. İran’ın bölgede yaklaşık 5 bin askeri konuşlandıracak bir altyapı oluşturmaya çalıştığı öğrenildi. İran halihazırda Irak anayasasına göre kabul görmüş olan Haşti Şabii güçlerini operasyonun Irak sınırları içindeki bölümlerine dahil etmeyi planlıyor. Öte yandan Kuzey Irak’ta teröristlerin karşısında destan yazan Mehmetçik’ten şehit haberleri de geliyor. 31 Mayıs’ta Irak kuzeyindeki operasyonlar esnasında bölücü terör örgütü mensupları ile çıkan çatışma neticesinde üç kahraman silah arkadaşımız şehit olmuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.