Melek gibi Aday!

Melek gibi Aday!

Arif Çayan yazdı...

Siyasetin içinden yazmak köşe yazarları için vazgeçilmez bir alışkanlık haline geliyor. Özellikle ülke seçim atmosferi içindeyse.

Geçtiğimiz aylarda aday adaylarını,  şimdilerde adayları yazmak, yazabilmek hem köşe yazarı olarak bizlere düşen pay, hem de oy kullanacak olan seçmenler olarak sizlere düşen pay. Biz yazacağız, siz okuyacaksınız ve 1 Nisan sabahı sonuçları hep birlikte göreceğiz.

Ama önceden asıl görmemiz gereken Belediye Başkan adaylarının kişilikleri, dünya görüşleri ve samimiyetleri olacak. Oyumuzu vereceğimiz partinin değil de oyumuzu vereceğimiz adayın kazanmasını düşünmek yerel seçimlerin vazgeçilmez belirtecidir.

whatsapp-image-2019-02-13-at-03.00-001.jpg

Birçok Belediye Başkanı adayından birisi olan Melek Eroğlu, Konak’tan AK Parti’nin belediye başkanı olarak açıklandı. Açıklandığı gün Konak’ta, AK Parti teşkilatında büyük bir kabullenme görmeye başladı. Teşkilat, başkan adayı Melek Eroğlu’nun etrafında kenetlenirken, o teşkilatıyla birlikte Konak’ın caddelerini, sokaklarını, esnaflarını ve evlerini ziyaret etmeye, hal hatır sormaya başladı.

Beton yığınları ve ticaretin merkezi durumundan dolayı yaşamı sıkışmış, trafiği sıkışmış, yeşil alanı azalmış ve gürültüsü artmış bir ilçe için Belediye Başkan Adayı Melek Eroğlu için söylemesi gereken o kadar sorun var ki, her birini anlatmaya kalksa 31 Mart gününe dahi yetiştiremez.

O elinden geldiğinde gündüzünü ve gecesinin vererek tespit ettiği sorunları ve düşündüğü çözümleri anlatmaya devam ediyor. Anlatmakla yetinmiyor, sorunların neden oluştuğunu ve mevcut yönetimler tarafından neden çözülemediğini de söylüyor; insanlara, seçmenlere, Konaklılara.

İnsanları o kadar çok dinlerken hayatı paylaştığımız küçük dostlarımızı da unutmuyor. Sıkışık Konak, yeşilsiz Konak sadece insanların değil küçük dostlarımızın da sorunu. Onlar bu sorunlarını anlatamıyorlar. Onları belki oy hakları yok ama onları da düşünecek bir Belediye Başkanına ihtiyaçları olduğunu bilmek için çok zeki olmak gerekmiyor.

AK Parti Konak Belediye Başkan Adayı Melek Eroğlu’nun önceki gün sosyal medya hesabından attığı bir fotoğrafı gördüğümde, küçük dostlarımızı unutmayan Eroğlu’na küçük dostlarımız adına teşekkür etmek için bir şeyler karalamayı gerek duydum.

‘Bütün hayvanlar yaşam önünde eşit doğarlar ve aynı var olma hakkına sahiptirler. Gönül dünyamızda onlarında yeri var.’ diyen Belediye Başkan Adayı Melek Eroğlu’na, Melek gibi adaya ve onun seçmen kitlesine benim de küçük bir mesajım var:

‘İnsanı düşünen hayvanları düşünemeyebilir, hayvanları düşünen insanı kesin düşünür’

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.