Melih Arslan: Hedefimiz mikroalg yatırımı yapmak

Melih Arslan: Hedefimiz mikroalg yatırımı yapmak

Yenilenebilir enerjinin önemli hale gelmesiyle birlikte ARF Bio Yönetim Kurulu Başkan Vekili Melih Arslan, şirket olarak halka arza gireceklerini, gelen gelirin ise mikroalg yatırımında kullanılacağını söyledi.

Yenilenebilir enerjinin öneminin daha da artması şirketlerin bu alanda yatırım yapmasına neden oluyor. Katıldığı bir televizyon programında konuşan ARF Bio Yönetim Kurulu Başkan Vekili Melih Arslan, Biogaz ile ilgili önemli bilgiler vererek, “Biogaz çevredeki organik atıkları toplayarak ve oksijensiz ortamda fermente ederek enerji üreten bir sistem. Biogaz ile başladığınız zaman çevredeki bütün bitkisel ve hayvansal organik atıkları temizlemiş oluyorsunuz. Aldığınız organik maddeleri oksijensiz ortamda bakterilerle parçaladığınızda ortaya metan gazı çıkıyor, buradan da elektrik üretiyorsunuz. Organik atıkları topladığınızda dışarıya tekrar bir organik madde çıkıyor. Bu da organik gübre oluyor. Doğadan aldığımızı daha çevreci şekilde yine doğaya geri veriyoruz” ifadelerini kullandı.

biogaz-tesisleri-2.jpg

Arslan, şirket olarak yenilenebilir enerji yatırımı da yapacaklarının altını çizerek “Müracaatımızı yaptık, önümüzdeki dönemde halka arz olacağız. Hedeflerimizde önceliğimiz ESG’ye bağlı yatırımlar. Halka arzdan gelen gelirle mikroalg (mikro yosun) yatırımı yapacağız. Tüm kozmetik ürünlerde, gıdalarda ve ilaçlarda bulunuyor” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.