MEME ALTI BAYPAS OPERASYONU İLE ESKİ SAĞLIĞINA KAVUŞTU

MEME ALTI BAYPAS OPERASYONU İLE ESKİ SAĞLIĞINA KAVUŞTU

Özel Egepol Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Cüneyt Narin, Tevfik beyin 3 saatlik bir operasyon ile ve özel bir sistemle kalp damarının yenilendiğini ve kalbe kan akışının tekrar sağlandığını söyledi.

MEME ALTI BAYPAS OPERASYONU İLE ESKİ SAĞLIĞINA KAVUŞTU

Kalp atardamarlarında daralma nedeniyle Özel Egepol Hastanesi'ne başvuran 65 yaşındaki Tevfik Arabacı, Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Cüneyt Narin tarafından gerçekleştirilen meme altı baypas operasyonunun ardından eski sağlığına kavuştu.

İzmir'de yaşayan Tevfik Arabacı, klasik yöntemle açık kalp ameliyatı olmak istemediğini ve bu konuda araştırma yaptıktan sonra, Doç. Dr. Cüneyt Narin'le görüşerek, meme altı kesisi ile yapılan baypas ameliyatını olmaya karar verdiğini söyledi. Ameliyattan sonra kısa sürede sağlığına kavuştuğunu ifade eden Tevfik Arabacı, tüm Egepol ekibine teşekkür etti.

BU AMELİYAT İLE HASTALAR DAHA KISA SÜREDE İYİLEŞİYOR

Meme altı baypas operasyonunun, vücutta daha az travmaya yol açtığını ve daha çabuk iyileşme konusunda hastalara önemli bir kazanım sağladığına dikkat çeken Doç. Dr. Narin, “ Meme altı baypas operasyonunda iman tahtası denilen göğüs kemiğinin kesilmesine ve göğüs kafesinin tamamen açılmasına ihtiyaç olmadan, meme altından yapılan küçük bir kesi ile özel cihazlar aracılığıyla operasyon gerçekleştiriliyor” dedi.

Narin, “Göğüs kafesini birleştiren iman tahtası kemiği kesilmediği için hastaların ameliyat sonrası iyileşme süresi de kısalıyor. Klasik yöntemle açık kalp ameliyatı geçiren hastalar en erken 1,5-2 aylık bir süreden sonra normal yaşantısına dönebiliyor. Bunun yanında, meme altı baypas operasyonu geçiren bir hasta, taburcu olduktan sonra yan yatabiliyor, araç kullanabiliyor ve 2-3 haftada normal yaşantısına dönebiliyor” diye konuştu.

Kullanılan bu tekniğin hızlı iyileşme sağlaması nedeniyle, hastaların psikolojik anlamda da olumlu etkilendiğini kaydeden Doç. Dr. Cüneyt Narin, “Bu operasyonda vücutta kesi izi küçük olduğu için estetik anlamda da üstünlük sağlıyor. Özellikle kadın hastalar, kilolu hastalar ve şeker hastalığı olanlar, bu operasyonlardan, daha üst seviyede fayda sağlıyorlar. Meme altı kesisi fiziksel iyileşmenin yanında psikolojik iyileşme sürelerini de kısaltarak, hastaların daha erken sosyal ve iş ortamlarına geri dönmelerine olanak tanıyor. Bu ameliyatın uygulandığı hastaların, diğer aile bireylerinin refakat etmesine gereksinimlerinin de kısa olması, bu ameliyat tipinin sağladığı başka bir tercih sebebi olarak görünüyor” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.