Meme Estetiği Nedir?

Meme Estetiği Nedir?

Günümüzde teknolojinin gelişmesi ile birlikte estetik ameliyatlara yönelim fazlalaşmıştır. Meme estetiği ise en çok tercih edilen cerrahi operasyonlar arasındadır.

Meme dokusunu değiştiren birçok etken bulunmaktadır. Emzirme, doğum, yaş, kilo alıp verme bunların başında gelir. Bu etkenlerin sonucunda kişilerin fiziksel görüntülerinde bozukluklar oluşur ve kişileri hem fiziksel hem psikolojik olarak etkiler. Kişi fiziksel görüntüsünden rahatsız olduğu için özgüven problemi de yaşar. Bu devrede kişiler meme estetiğine başvurarak istedikleri görüntüye ulaşmayı amaçlarlar. Meme estetiği ile kişilerin şikayetçi olduğu durum tespit edilir ve kişiye en uygun görüntüyü sağlayacak meme estetiği yöntemi seçilir. Meme büyütme, meme küçültme, meme dikleştirme ameliyatları en çok tercih edilen meme estetiği türleridir.

Meme Estetiği Çeşitleri Nelerdir?

Kişinin kendini daha iyi hissetmesi, kendini beğenmesi, yaşam kalitesini arttırması adına yapılan meme estetiğinin çeşitleri vardır. Meme büyütme, meme küçültme, meme dikleştirme ve jinekomasti bu operasyonlardandır.

Meme büyütme: Genetik olan küçük olan ya da zamanla hacim kaybetmiş göğüsler için tercih edilir. Genellikle meme dokusu altına silikon implantı yerleştirilerek yapılır. Bir diğer meme büyütme yöntemi ise meme dokusuna yağ enjekte edilmesidir.

Meme Küçültme: Genetik olarak büyük olan, kişide fizyolojik ve psikolojik sıkıntılar yaratan büyük göğüslü kişiler tarafından tercih edilir. Meme dokusunda ki fazla olan kısımlar alınır. Büyük göğüsler kişinin yaşam kalitesini düşürmekte ve sağlık açısından sorunlar yaratmaktadır. Sırt ve kemik ağrısı şikâyeti ile bu operasyona başvuran kişiler oldukça fazladır.

10.jpg

Meme Dikleştirme: Yaşın ilerlemesine bağlı olarak ya da hızlı kilo alıp verme, emzirme, doğum gibi nedenlerden sarkan göğüslerin toparlanması adına yapılan estetiktir. Bu operasyonla daha dik ve toparlanmış göğüsler hedeflenmektedir.

Jinekomasti: kadınların aksine erkekler için yapılan meme küçültme operasyonudur. Fazla kilo ya da hormonal nedenlerden dolayı büyük olan memelerin yağ çekme yöntemi ile küçültülmesidir.

Meme Estetiği İyileşme Süreçleri

Estetik kişilerin güzel bir görünüme sahip olmak için sıklıkla başvurdukları yöntemdir. Fakat sağlık sorunları ile mücadele etmek içinde estetik operasyonlardan yardım alınmaktadır. Bu operasyonlar birer cerrahi müdahaledir ve genel anestezi ile yapılır. Uzman doktor ve doğru hastahane – klinik seçimi çok önemlidir. Operasyon yaklaşık 3 saat sürmektedir. Operasyon sonrası 3-4 gün duş alınmamalıdır. Ameliyatlarda kullanılan yöntemler en az iz kalacak şekilde geliştirilmiştir. Dikiş izleri zamanla cilt rengine dönüşerek belirginsizleşmektedir. İyileşme süreci kişiden kişiye değiştiği gibi genel olarak 2-6 hafta içinde ameliyat etkilerinin hafifleyerek kaybolduğu görülmüştür. Operasyon sonrası yüzüstü ya da yan yatmamalı, sırt üstü yatılmalıdır. Ameliyat sonrası korse giyilmesi önerilmektedir. Erken dönemlerde kişinin kendini zorlayacak hareketlerden kaçınması gerekmektedir. Ağır kaldırmaktan, ağır spor yapmaktan çekinilmelidir. Yüksek yerlere uzanmamak gerekmektedir.

Meme Estetiği Kimlere ve Hangi Durumlarda Uygulanır?

Meme boyutundan hoşnut olmayan, memesinde hacim kaybı yaşayan, memeler arasında simetri farkı bulunan, kanser vb. sağlık nedeni ile memesini kaybeden, memelerinde deformasyon yaşayan kişilere meme estetiği uygulanır. Gebelik süresince ve emzirme döneminde olan kadınlara meme estetiği kesinlikle önerilmemektedir. İmplantlar bebek sağlığı için zararlı değildir fakat emzirme ve iyileşme sürecinin etkilenmemesi adına gebelik ve emzirme dönemlerinin sona ermesinden sonra yapılması tavsiye edilir. Meme estetiği operasyonu geçirmeye karar veren kişilerin vücut gelişimlerini tamamlanması gerekir. Bu da 18 yaşını doldurmuş kişilerin bu operasyonları geçirebileceğini göstermektedir. Fazla miktarda kilo vermeyi hedefleyen kişilerin kilo verme süreci bittikten sonra meme estetiği operasyonu geçirmeleri uygun olacaktır.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.