Meme estetiği yaptırırken bunlara dikkat!

Meme estetiği yaptırırken bunlara dikkat!

Ekol Hastanesi Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Anıl Özpak, “Meme estetiğinin, memenin boyutlarına ve pozisyonuna göre genel olarak üçe ayrıldığını belirtti. Bunlar meme büyütme, meme küçültme ve meme dikleştirme ameliyatlarıdır” diye konuştu.

Meme büyütme ameliyatının, küçük olan meme boyutundan psikososyal olarak etkilenen, 18 yaşını doldurmuş kadın hastalarda yapılan estetik ameliyatlar olduğunu belirten Opr. Dr. Anıl Özpak, “Meme büyütme ameliyatında, silikon protezler kullanılmaktadır. Silikonlar etkili ve kalıcı meme büyütme yöntemlerinden biridir. Buna ek olarak meme büyütme için bazen tek başına bazen kombine olarak yağ enjeksiyonu kullanılabilir. Tercih edilen meme görüntüsüne göre, yuvarlak veya su damlası şekillerindeki meme silikonları, büyük ya da küçük boylarda seçilerek yerleştirilir. Meme büyütme ameliyatında kol altından, meme başı çevresinde veya meme altından ameliyat kesileri açılır ve silikonlar bu kesilerden yerleştirilir. Gerekli ise yağ enjeksiyonu ile de silikonla oluşturulan görünüm desteklenir ve kesiler dikilerek meme büyütme ameliyatı sonlandırılır.”

Meme küçültme ameliyatı

Bu ameliyatta, meme altından, meme ucu etrafından kesiler açılır. Açılan kesilerden memenin fazla büyük görünmesine sebep olan yağ dokuları çıkartılır ve meme ucu uygun şekilde yukarı doğru çekilir. Bunun sebebi küçültülen memeye göre meme ucunun aşağıda kalmaması ve sarkmış bir görüntü yaratmamasıdır. Böylece büyük olan meme hem küçültülmüş hem de dikleştirilmiş olur. Bu adımlardan sonra fazla olan deri kesilir. Gerekli adımlar tamamlanınca kesiler dikilir ve ameliyat sonlanır.

opr-dr-001.jpg

Meme dikleştirme ameliyatı

Meme dikleştirme ameliyatı, sarkan, içi boşalan ve dik görüntüsünü kaybeden memeler için yapılan bir estetik ameliyattır. Bu ameliyatta memenin var olan boyutuna dokunulmadan, yağ dokuları yukarı çekilir ve meme dikleştirilir. Meme dikleştirme ameliyatında, meme altından ve meme ucu etrafından kesiler açılır. Yağ dokuları yukarı taşınır, meme ucu uygun şekilde yukarı konumlanır ve fazla deri kesilir memeler dikleştirilir. Ek olarak silikon protez kullanılarak memede hacim artışı ve daha sıkı bir görüntü de sağlanabilir. Tüm meme estetiği ameliyatları genel anestezi altında yapılır.

Ekol Hastanesi Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Anıl Özpak, “Meme estetiği ameliyatlarından sonra dikişleri zorlamamak ve hijyenik kurallara özen göstermek gerektiğini vurguladı. Bunlara ek olarak bir süre için sıcak su ile duş almak, özel bandajları doktorun belirttiği süre içinde ihmal etmeden kullanmak, sutyen seçimine dikkat etmek gerektiğini belirtti. Dikkat edilmesi gerekenlere özen gösterildiği takdirde iyileşme süresi hem sorunsuz gerçekleşir hem de hızlanır. Bu sayede meme estetiği ameliyatlarının sonuçları daha kaliteli şekilde gözlenebilir ve siz de orantısız, fazla büyük ya da fazla küçük, sarkmış estetik olmayan meme görüntüsünden kurtulmuş olursunuz.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.