Meme estetiği yaptırmadan önce bilmeniz gerekenler

Meme estetiği yaptırmadan önce bilmeniz gerekenler

Sonbahar ve kış aylarında yapılan estetik ameliyatlarında ameliyat sonrası güneşten ve sıcaktan korunmanın daha kolay olduğunu belirten Doç. Dr. Cem Aslan, meme dikleştirme ameliyatı hakkında açıklamalarda bulundu.

Ekol Hastanesi Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Cem Aslan, “Ameliyat sonrası duş alma sıklığının bir süre için azaltılması gerektiği, ameliyat izlerinin iyileşene kadar kış aylarında daha kolay kamufle edilebilmesi ve yaz aylarında denize, havuza rahat girebilmek gibi birçok sebep için kış ayları estetik ameliyatlar için uygun zamanlar haline getirir. Tüm bunların yanı sıra yaz aylarında dilediğiniz kıyafeti, mayoyu tercih edebilmek ve öz güveninizi toparlamak için meme estetiği ameliyatlarının tam zamanı diyebiliriz.” diye konuştu.

Meme estetiği nasıl yapılır?

Meme estetiği farklı meme boyutları ve şekilleri için yapılır.

* Meme Büyütme

* Meme Küçültme

* Meme Dikleştirme

Meme büyütme ameliyatı

Meme büyütme ameliyatının, meme vücut ölçülerine simetri oluşturmayan, daha büyük memeler isteyen kadınlarda yapılan estetik ameliyatlar olduğunu belirten Doç. Dr. Cem Aslan, “Meme büyütme ameliyatında, silikon protezler kullanılmaktadır. Silikonlar etkili ve kalıcı meme büyütme yöntemlerinden biridir. Buna ek olarak meme büyütme için bazen tek başına bazen kombine olarak yağ enjeksiyonu da kullanılabilir. Meme silikonları, tercih edilen meme görüntüsüne göre, yuvarlak ve su damlası şekillerindeki meme silikonları, büyük ya da küçük boylarda seçilerek yerleştirilir. Meme büyütme ameliyatında kol altından, meme altından ameliyat kesileri açılır ve silikonlar bu kesilerden yerleştirilir. Gerekli ise yağ enjeksiyonu ile de silikonla oluşturulan görünüm desteklenir ve kesiler dikilerek meme büyütme ameliyatı sonlandırılır.”

5263.jpg

Meme küçültme ameliyatı

Bu ameliyatta, meme altından, meme ucu etrafından kesiler açılır. Açılan kesilerden memenin fazla büyük görünmesine sebep olan yağ dokuları çıkartılır ve meme ucu uygun şekilde yukarı doğru çekilir. Bunun sebebi küçültülen memeye göre meme ucunun aşağıda kalmaması ve sarkmış bir görüntü yaratmamasıdır. Bu adımlardan sonra fazla olan deri kesilir. Gerekli adımlar tamamlanınca kesiler dikilir ve ameliyat sonlanır.

Meme dikleştirme ameliyatı

Meme dikleştirme ameliyatı, sarkan, içi boşalan, yumuşak doku sebebi ile dik görüntüsünü kaybeden memeler için yapılan bir meme estetiği ameliyatıdır. Bu ameliyatta memenin var olan boyutuna dokunulmadan, yağ dokuları yukarı çekilir ve memeler dikleştirilir. Meme dikleştirme ameliyatında, meme altından ve meme ucu etrafından kesiler açılır. Yağ dokuları yukarı taşınır, meme ucu uygun şekilde yukarı konumlanır ve fazla deri kesilir memeler dikleştirilir. Tüm meme estetiği ameliyatları, genel anestezi altında yapılır.

Ekol Hastanesi Estetik ve Plastik Cerrahi Kliniği’nden Doç. Dr. Cem Aslan, “Meme estetiği ameliyatlarından sonra dikişleri zorlamamak, hijyenik kurallara özen göstermek önemlidir. Bunlara ek olarak bir süre için sıcak su ile duş almak, kol altında gazlı deodorant ve parfüm kullanmamak, özel bandajları doktorun belirttiği süre içinde ihmal etmeden kullanmak, sutyen seçimine dikkat etmek dikkat edilmesi gereken konulardandır. Dikkat edilmesi gerekenlere özen gösterildiği takdirde iyileşme süresi hem sorunsuz gerçekleşir hem de hızlanır. Bu sayede meme estetiği ameliyatlarının sonuçları daha kaliteli şekilde gözlenebilir ve siz de orantısız, fazla büyük ya da fazla küçük, sarkmış estetik olmayan meme görüntüsünden kurtulmuş olursunuz” şeklinde konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.