Memleket Partisi İzmir'den Maden Yönetmeliği’ne tepki!

Memleket Partisi İzmir'den Maden Yönetmeliği’ne tepki!

Memleket Partisi İzmir İl Başkanı Cüneyt Oğuz, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın Maden Yönetmeliği’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği’nin Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmesine tepki gösterdi.

Memleket Partisi İzmir İl Başkanı Cüneyt Oğuz yaptığı yazılı açıklamada şunları belirtti;

Son demlerini yaşayan AKP iktidarının ve onu destekleyen yandaş madencilik lobisinin, Cumhuriyet’ten emanet 83 yıllık Zeytin Yasası’nı işlevsiz kılmak ve ülkemizdeki kazılıp deşilmedik yer bırakmamak amacıyla 1 Mart 2022 tarihinde Maden Yönetmeliği’ne eklediği yeni madde, zeytin ağacının ve zeytinliklerin tahrip ve talanına yönelik yeni bir saldırıdır.

Bu olumsuz gelişme üzerine, ülkesini seven, tarımla ilgilenip zeytine değer veren birçok kurum, kuruluş ve vatandaş zeytin ağacının kutsallığından başlayıp ülke ekonomisi için önemini vurgulayan, zeytinin ve zeytinyağının insan sağlığı konusundaki faydalarına kadar giden gerekçelerle itirazlarını ortaya koyup söz konusu yönetmelik değişikliğinin iptal edilmesini istediler ve halen de istiyorlar.

Bizler de, Memleket Partisi olarak ülkesine, toprağına, doğasına, ağaçlarına ve insanına değer veren politikalarımız çerçevesinde; bütün bu talepleri destekliyor, söz konusu yönetmelik değişikliğinin derhal iptal edilmesini istiyoruz. Bunu talep ederken sadece maden çıkarılmak amacıyla yok edilecek zeytinlikleri değil; aynı zamanda, TMMOB Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi’nin bizlere bir kez daha hatırlattığı gibi, Ankara’daki iktidar ya da belediyeler tarafından tarım ve kent toprakları üzerinde yapılan her türden usulsüz imar düzenlemelerine dikkat çekip; rant, çıkar ya da menfaat peşinde olanlara karşı kent toprağı ya da tarım toprağı ayırımı yapmadan tüm ekolojiyi, tüm doğa ve çevreyi korumanın önemli olduğuna dikkat çekmek istiyoruz. Bu çerçevede, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın yaptığı yönetmelik değişikliği için iptal davası açmasını destekliyoruz. Ancak diğer yandan da, Torbalı, Bergama, Kemalpaşa, Dikili, Ödemiş, Tire gibi ilçelerdeki verimli tarım alanları ve meralarla ilgili yanlış karar ve uygulamalardan vazgeçmeye ya da AKP iktidarı tarafından alınmış benzeri karar ve uygulamalara karşı da dava açıp mücadele etmeye davet ediyoruz.

.jpg

Kadim Anadolu, zeytin ağacını binlerce yıldır bu toprakların bağrında taşırken birileri (ki biz bunlara vatan hainleri diyoruz), zeytin ağacına ve o ağaç sayesinde hayat bulan insan yaşamına kast ediyor. O nedenle, bu katliama sessiz kalamayız, kalmamalıyız! Yetkililer; derhal zeytinden ve zeytinliklerimizden, değerli tarım ve kent topraklarından elinizi çekin! Yoksa sizde tarihe vatan haini olarak geçeceksiniz. Çünkü yine alışılmadık yöntemlerle Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından korunan, daha doğrusu korunması gereken zeytin ağaçları ve zeytinlikler, kirli enerjinin temel malzemesi olan kömürün daha fazla çıkarılması amacıyla Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın yönetmeliğine bir madde eklenmek suretiyle yok edilmek isteniyor.

İlk kez bu kadar fütursuzca zeytin alanlarımıza saldırıyorlar. Ama bu saldırıyı yaparken ya memleketini, taşını, toprağını, ağacını, ormanını seven Memleket Partisi’ni ve onun herkesi saran gövdesini, zeytin ağacını ve zeytini seven, ona değer veren milyonlarca insanı karşılarında bulacaklarını bilmiyorlar ya da gerçeklikten kopmuş küstahlıkları ile buna önem vermez gözüküyorlar. İşte bu nedenle, Memleket Partisi olarak buna izin vermiyoruz.

Türkiye’yi muz cumhuriyeti yapmak isteyenlere sesleniyoruz. Kendinize gelin! TBMM’ni ve onun çıkardığı Cumhuriyet emaneti Zeytin Yasası’nı tanımıyoruz diyemezsiniz! Biliyorsunuz; daha önce de 7 kez kanun değişikliği ile gelmiştiniz; ama hepsinde de yurtsever vatandaşların direnci karşısında ricat etmek zorunda kaldınız… Şimdi de kötü emellerinize çıkardığınız uyduruk yönetmelikle mi ulaşacağınızı mı sanıyorsunuz? Olmaz beyler olmaz. Böyle ülke yönetilmez, tarım hiç yönetilmez!

Yargıya ve hükümete sesleniyoruz… Bu yönetmelik değişikliğini derhal iptal edin ya da kaldırın! Üstüne, kanuna karşı hile yaparak yönetmelik değişikliği yapanlar soruşturma açınız. Hiçbir bürokratınızın ve resmi kurumunuzun “TBMM’ni tanımıyorum” ya da “yasayı dinlemem” deme cüretine sahip olmadığını bilin! Sorun şayet enerji ise, öncelikle “temiz enerji” diyoruz. Almanya 2023 yılı itibariyle tüm nükleer ve fosil yakıtlı santrallerini kaldırırken, sizin kömürden değil rüzgâr, güneş gibi temiz enerji kaynaklardan yararlanmanızı, enerji israfını ve büyük enerji kayıplarını önleyerek sahte enerji ihtiyacı hikâyesinden vazgeçmenizi istiyoruz. Bu nedenle, Allah’ın bize lûtfu olan bu coğrafyada güneş enerjisini gündemine almayanların aklından şüphe ediyoruz.

Bu olaydan da gördük ki, ülkeyi yönetemiyorsunuz! Çünkü ülkeyi yönetmek için olması gereken olan uzak görüşlülük genişliği, bilgi, birikim, öngörü, niyet ve liyakatli kadrolarınız yok! Bilgi sahibi olmadığınız için ülkeye ihanet ediyorsunuz! Bir bakanlığın diğerinden haberi yok! Son olarak, yeni atanan Tarım Bakanı sayın Prof. Dr. Vahit Kirişçi’yi bu konuda göreve davet ediyor, yönetmelik değişikliğinin iptalini sağlamasını ve görevinin hayırlı olmasını diliyoruz. Saygılarımızla.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.