Memur Maaşlarına 170 Liraya Varan Gelir Vergisi

Memur Maaşlarına 170 Liraya Varan Gelir Vergisi

Nisan ayında memurların alacağı zam ile beraber vergi dilimini değiştirmesi memur maaşlarında 170 liraya yakın düşüşe neden olacak.

2016 yılı için gelir vergisi dilimi sınırı 12 bin 600 lira olarak belirlenince Nisan'da zam görecek olan memur maaşlarının bir çoğu yeni vergi dilimine tabii olacak. Gelir vergisinde dilim değiştiren memurlar böylece Nisan ayından itibaren geçerli olmak üzere 170 liraya kadar az maaş alacaklar.

Vergi gelir matrahı üzerinden alınan gelir vergisi 12 bin 600 lira olarak ayarlanmasıyla beraber memurlara yapılacak Nisan zammı göz önünde bulundurulduğunda memur maaşlarının büyük çoğunluğu gelir vergisi dilimi değiştirmiş oldu. Hal böyle olunca memur maaşlarında 170 liraya varan gelir vergisi alınacak. Memur maaşları böylelikle Nisan ayı içerisindeki yüzde 5 zammını göremeden erimiş olacak. 6 aylık maaşları 12 bin 600 lira altında olanlar yüzde 15, 12 bin 300 ve 30 bin lira arasında olanlar ise aylık maaşlarının yüzde 20'si kadar gelir vergisi ödüyor.

Vergi gelir dilim sınırı ve Nisan ayında yapılan yüzde 5'lik zam ile beraber en düşüğü 2151 olan memur maaşları da dahil olmak üzere gelir vergisi ödemeleri yüzde 15'te yüzde 20'ye yükselecek. Brüt olarak 3200 lira civarı maaş ödemesi yapılan bir memura daha az para ödenmeye başlanacak.

Bağımsız Sağlık Sendikası Başkanı Mehmet Bayraktar konuyla ilgili olarak, devletin temmuz ayında vermeyi planladığı zammı çok daha önceden geri almayı başardığını belirterek, memurların maaşlarından alınacak olan gelir vergisinin yüzde 15 diliminde sabitlenmesi gerektiğini söyledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.