Memur ve İşçilere Bayram İkramiyesi Verilmeli!

Memur ve İşçilere Bayram İkramiyesi Verilmeli!

Barış ve Eşitlik Partisi Genel Başkanı Hüseyin Alpay Memur-Sen tarafından açıklanan “açlık-yoksulluk” araştırmasını değerlendirdi. 

Genel Başkan Alpay, ekonomi politikalarının yetersiz olduğunu savunarak, ekonominin iyi yönetilmediğini öne sürdü.

BEP Genel Başkanı Alpay değerlendirmelerinde Memur-Sen’in her ay düzenli olarak yaptığı “açlık-yoksulluk” araştırmasına göre, Türkiye’deki 4 kişilik bir ailenin açlık sınırının 2.492,5 TL, yoksulluk sınırının ise 6.986,5 TL olarak açıklandığını hatırlatarak, “Bu rakamlar ekonominin iyi yönetilmediğinin somut ispatıdır” dedi. Barış ve Eşitlik Partisi olarak Türkiye’nin dünya ölçeğinde yaşadığı salgın karşısında ekonomisinin daha da zora girdiğini bir kez daha ifade ettiklerini belirten Alpay, emekçilerin zor şartlardaki yaşamlarının acilen ekonomik desteklerle düzeltilmesini istedi.

2cf2dd2b-7dc1-4a52-b8b3-00d735af8e29.jpg

Barış ve Eşitlik Partisi Genel Başkanı Hüseyin Alpay ulaşım, haberleşme, gıda ve temizlik maddelerindeki fiyat artışlarının tavan yaptığı bir dönemde Kovid-19 virüsünün de piyasaları ateşlediğini belirterek, döviz ve altın fiyatlarındaki artışın da durdurulamadığını anımsattı. Petrole ve dövize bağlı hammadde fiyatlarındaki artışın durdurulamadığına dikkat çeken BEP lideri Alpay, piyasayı rahatlatacak adımların atılamadığını iddia etti.

Acil olarak emekliler gibi memur ve işçilere de bayram ikramiyesi verilmesi gerektiğini kaydeden Hüseyin Alpay, asgari ücretin de 3.500 liraya çıkarılmasını önerdiklerini söyledi. Kamu bankaları tarafından verileceği söylenen destek kredilerinin herkese verilmediğini ifade eden BEP Genel Başkanı Hüseyin Alpay, “Vatandaşına faizle borç bile veremeyen bir ekonomi yönetimi Türkiye’yi daha fazla idare edemez” görüşünü savundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.