Memur zammı kaç TL olacak?

Memur zammı kaç TL olacak?

Emekli ve memurların Ocak ayı maaşları oldukça merak ediliyor. Emeklilerin ve memurların Ocak itibarıyla ne kadar maaş alacakları belli oldu.

11 milyondan fazla emekli ve 3 milyondan fazla memur enflasyon oranlarının açıklanması ile birlikte maaşlarına bazı düzeltmeler yapılmaktadır.  Memurlar ve Emekliler ise 2017 yılında ne kadar zam alacağını konuşuyor. Emekli ve Memur maaşları 2017'de ne kadar olacak? Yeni yılın gelmesiyle birlikte milyonlarca memur ve memur emeklisinin maaşlarında da artış olacak. Memurlar ve memur emeklileri 2017 Ocak ayından itibaren maaşlarını %3 oranında zamlı alacaklar. Memurlara ayrıca 0 Ocak ile 14 ocak arasında gerçekleşecek maaş zam farkı 15 Ocak’tan itibaren maaşlar ile birlikte ödenecek.


EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞI 752 LİRA

Memur emeklileri için şöyle bir durum söz konusu: Memur emeklileri için Ocak ayında yüzde 3 toplu sözleşme zammı ve 2016 yılının ikinci yarısındaki enflasyon yüzde 5'i aştığı taktirde enflasyon zammı olarak yansıtılacak. Şu anda en düşük memur emeklisi aylığı 701 lira. Ocak ayında yapılacak yüzde 3 zam iel bu maaş 752 liraya yükselecek.

Enflasyon farkı olduğu taktirde bu maaş daha da artış gösterecek.

EMEKLİYE EK İKRAMİYE MÜJDESİ - İŞTE EMEKLİLER İÇİN EK İKRAMİYE ŞARTLARI

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLERİNİN MAAŞ ZAMMI

SSK ve BAĞ-KUR emeklileri için Ocak'ta maaşlar 2016 yılının ikinci yarısında gerçekleşen enflasyon oranına göre artış gösterecek.

Tahminlere göre enflasyona göre zam oranının 3.73 civarında olacak. Bu şartlarda, yani Ocak 2017 zammı 3.73 olduğu taktirde en düşük maaş; 2000 yılı öncesi emekli olan SSK'lılarda 1339 liradan 1389 liraya, 2000 yılı sonrası emekli olan SSK 'lılarda ise 798 liradan 828 liraya çıkacak.

Emeklilerde ise 916 liradan 950 liraya yükselmesi bekleniyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.