Menderes Belediyesi Başkan Vekili belli oldu!

Menderes Belediyesi Başkan Vekili belli oldu!

CHP'nin adayı Erkan Özkan 15 oy alarak Menderes Belediyesi Başkan Vekili seçildi.

Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar'ın, yolsuzluk ve rüşvet iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırmasının ardından bugün belediye meclisi başkan vekili seçimleri için olağanüstü toplandı. Meclis toplantısı Belediye Birinci Başkanvekili Gürsel Rüzgar idaresinde başladı. Seçim öncesinde AK Parti ve CHP adayların belirlenmesi için son kez toplanırken 15 meclis üyesi CHP’nin adayı Erkan Özkan, 9 meclis üyesi olan Cumhur İttifakı ilk turda aday çıkarmadı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli ve MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin meclis toplantısını salonda takip ediyor. Seçime ayrıca CHP’li ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları ve AK Partili ilçe başkanları da katıldı.

GİZLİ OYLAMA

Mustafa Kayalar’ın yerine vekalet edecek başkan vekili meclis içinde yapılan gizli oylamayla belirleniyor. Seçimin ilk turunda üye tam sayısının üçte ikisinin oyunu alan isim başkan vekili seçilecek. Eğer yeterli oy sağlanamazsa ikinci tura geçilecek. İkinci turdaki oylamada da üye tam sayısının üçte ikisi sağlanamazsa üçüncü tura geçilecek. Üçüncü turda ise salt çoğunluğa bakılacak. Üyelerin salt çoğunluğunun oyunu alan isim başkan vekili olacak. Eğer üçüncü turda yeterli oy alınamazsa seçim dördüncü tura kalacak. Dördüncü turda ise en çok oyu alan isim Menderes Belediyesi Başkan Vekili olacak.

erkan-ozkan-001.jpeg

SEÇİM TARTIŞMAYLA BAŞLADI

Toplantının başlamasıyla birlikte Mustafa Kayalar ve İYİ Parti Menderes İlçe Başkanı Özdemir Makas’ın salonda bulunması tartışmalara neden oldu. AK Parti grubu iki ismin salonda olmasına itiraz etti ve salondan çıkmalarını talep etti. Tartışmaların ardından Kayalar ve Makas, salondan çıktı. Kayalar’ın salondan çıkmasının ardından oylamaya geçildi.

İŞTE İLK TUR SONUÇLARI

AK Parti’nin ilk turda aday çıkarmadığı başkan vekilliği seçimlerinde CHP’nin adayı Özkan, 13 oy aldı. Seçimde AK Parti grubu ise aday belirleme sürecinde CHP kulislerinde adaylık için ismi geçen ancak aday olmayan Mustafa Akın’a oy verdi. Akın, 8 oy aldı. Yapılan oylamada 24 meclis üyesi oy kullanırken 3 oy geçersiz sayıldı.

İKİNCİ TUR SONUÇLARI…

AK Parti ikinci turda da aday çıkarmazken CHP'nin adayı Özkan, 14 oy aldı. AK Parti grubu ise aday olmamasını açıklamasına rağmen yine Mustafa Akın'a oy verdiler. Akın bu kez 9 oy aldı. Oylamada 1 oy geçersiz sayıldı.

ÜÇÜNCÜ TUR SONUÇLARI...

3. turda da aday çıkarmayan AK Parti grubu, “Aday değilim” demesine rağmen seçim boyunca Akın’a oy verdi. Seçimin son turunda ise Özkan 15 oy alarak Menderes Belediyesi Başkan Vekili seçildi. Akın ise son turda da 9 oy aldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.