Menderes Belediyesi kadına şiddete duyarsız kalmadı

Menderes Belediyesi kadına şiddete duyarsız kalmadı

Menderes Belediyesi tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında yapılacak Yüzyüzeyken Konuşuruz konseri basına yansıyan haberler nedeniyle iptal edildi. Grup yerine Ersin şov ve sanatçı Ece Seçkin Mendereslilerle buluşacak.

28 Ekim günü Menderes’te Menderes Belediyesi tarafından Cumhuriyet’in 100. yılı kutlamaları kapsamında düzenlenecek Yüzyüzeyken Konuşuruz konseri grup üyelerinden birinin kadına şiddet uyguladığı iddiası ve bu iddiaların kamuoyuna yansımasının ardından iptal edildi.

ilce-genelindeki-bilboardlar-yasanan-olay-sonrasi-kaldirildi-3.jpg

ECE SEÇKİN SAHNE ALACAK

Yaşanan durum sonrası Menderes Belediyesi tarafından alınan karar neticesinde 28 Ekim günü gerçekleşecek etkinlikler kapsamında Yüzyüzeyken Konuşuruz Grubu yerine ilk olarak Ersin şov sahne alacak ardından Cumhuriyet coşkusu Ece Seçkin konseri ile taçlanacak. Konuyla ilgili belediyeden yapılan açıklama ise şöyle;

"Yüzyüzeyken Konuşuruz adlı müzik grubunun Cumhuriyet’imizin 100. yılı kutlamaları kapsamında, 28 Ekim tarihinde, belediyemiz organizasyonunda sahne alacağı öncesinde kamuoyuna duyurulmuştu. Ancak basına yansıyan haberlerde, müzik grubunun gitaristinin bir kadına şiddet uyguladığı iddiası gündeme gelmiş, işbu şiddet olayının yargıya intikal ettiği, tarafların bu yönde karşılıklı beyanlarda bulunduğu bilgisi paylaşılmıştır.

Cumhuriyet Halk Partili bir belediye olarak İstanbul Sözleşmesi’nin ve 6284 Sayılı Kanun’un yanında olduğumuzu; bu yöndeki mevzuatı desteklediğimizi her aşamada dile getirmiştik. Bilindiği üzere 6284 Sayılı Kanun potansiyel şiddetin önlenmesi, bu yönde önleyici tedbirlerin alınması adına mağdurun beyanını esas almaktadır. Bu beyan kesinlikle hükme etki etmemekte, yalnızca koruma mekanizmalarını devreye sokmaktadır. Kadın ve çocuklar gibi dezavantajlı gruplara pozitif ayrımcılık uygulanmasının, şiddetle etkili ve bütüncül bir mücadelenin zorunlu unsuru olduğunun bilincindeyiz.

Anlatılan sebepler ile kadına yönelik şiddet iddiasının varlığı söz konusu iken bu duruma duyarsız kalmamız mümkün değildir. Toplumda şiddete yönelik farkındalığın ve anlayışın artırılması adına bunu görev bildiğimizi bildiriyor; 28 Ekim 2023 tarihinde saat 21.00’de gerçekleşmesi planlanan Yüzyüzeyken Konuşuruz konserinin iptal edildiğini, yerine Ersin Şov ile sanatçı Ece Seçkin konserinin gerçekleşeceğini kamuoyuna saygı ile duyuruyoruz."

baskan.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.