Menderes Belediyesi Travel Turkey İzmir Fuarı’na katılacak

Menderes Belediyesi Travel Turkey İzmir Fuarı’na katılacak

İlçenin tanıtımının gerçekleşeceği fuarda Menderes’e özgü çeşitli ürünlerde fuar ziyaretçileriyle buluşturulacak.

Fuar için özel hazırlanan İzmir Sokakları Özel Alanı’nda ziyaretçilerini ağırlayacak Menderes Belediyesi, ilçeye özgü ürünlerinin yanı sıra tarihsel, turistik ve kültürel alanların da tanıtımını gerçekleştirecek. Geleneksel Gümüldür Özdere Mandalina Festivali’nin maskotları Mandi ve Mandila da fuar süresince çeşitli sürprizlerle katılımcılarla buluşacak.

menderes-002.jpg

Tarih, turizm ve kültür kenti

İyonların kurduğu 12 şehir devletinden ikisi Kolophon ve Lebedos’un bulunduğu Menderes’te Notion Antik Kenti ve Anadolu’daki iki kehanet merkezinden birisi olan Klaros’da bulunuyor. Gümüldür, Özdere ve Ahmetbeyli mahallelerinin yer aldığı ilçe 43 kilometrelik sahil şeridiyle de turizmde dikkat çekiyor. Kasımpaşa Camii, Kasımpaşa Türbesi,  Samancıoğlu Camii, Cüneyt Bey Camii, Yıkık Minare, Cumhuriyet Mahallesi Camii, Gölcükler Camii, Görece Merkez Cami, Palamutarası Sarnıcı, Gölovasi Sarnıcı, Malta Şelalesi, Taş Köprü, Roma Kaplıcası, Çatalca ve  Balabanbere Göletleri ile kültürel miraslarda ilçede yer alıyor. Nazar boncuğu ocaklarıyla nazar üretiminin yapıldığı ilçe, satsuma mandalinası, alfons üzümü, kesme çiçek ve salatalık ile tarımsal ürünlerde de ön planda yer alıyor.

mandi-ve-mandila.jpg

Tanıtım atağı

Tanıtım çalışmalarına ağırlık verdiklerini kaydeden Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, “ Menderes’imizin dünyaya tanıtımı adına başlattığımız çalışmalarımız sürüyor. İlçemizin tüm güzelliklerini Travel Turkey İzmir Fuarı’nda tanıtacağız. Dünyanın dört bir yanından fuara gelen katılımcılar ve fuar ziyaretçilerini standımızda ağırlamaktan mutluluk duyacağız. Tüm vatandaşlarımızı da 5-7 Aralık tarihlerinde Gaziemir Fuar Alanı’nda ki standımıza davet ediyoruz. Gelin Menderes’imizin tüm güzelliklerini fuarımızda keşfedin” dedi.  
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.