Menderes Belediyesi üreticiye karakılçıkla destek oluyor

Menderes Belediyesi üreticiye karakılçıkla destek oluyor

Menderes Belediyesi, iklim krizinin yanı sıra yoksulluklar mücadele etmek, aynı zamanda yerel tohumlarla üretimi yeniden canlandırarak köylüyü kalkındırmak için karakılçık buğdayı dağıtıyor.

MEDYA EGE – İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in önce Seferihisar'da, ardından İzmir genelinde uyguladığı Başka Bir Tarım Mümkün Projesi, kırsal kesimde üreticinin yerel tohum ekerek toprağıyla barışmasını sağlıyor. Proje kapsamında ilk kez geçtiğimiz yıl Menderes'te Başkan Tunç Soyer tarafından çiftçilere verilen karakılçık buğdayının hasadı yapılmıştı.

fkfpem7wqamwu3z.jpg

Öte yandan ilçede karakılçık buğdayı ekimi devam ediyor. Menderes Belediyesi konuya ilişkin yaptığı açıklamada Kuyucak Mahallesinde üreticiye karakılçık buğdayı dağıtıldığını duyuruldu.

Yapılan açıklamada “Belediye olarak ücretsiz dağıttığımız Karakılçık buğdayımızın dağıtımına Kuyucak Muhtarımız Süleyman Eslik ile başladık. Menderes Belediyesi olarak üreticiye desteğimiz devam edecek” ifadelerine yer verildi.

08062021-163145-1.jpg

İzmir Büyükşehir Belediyesi Menderes Yerel Hizmetler Şube Koordinatörü Şakir Duman, suya çok fazla ihtiyaç duymayan karakılçık buğdayı gibi tarım ürünlerinin yetiştirilmesinin iklim krizi açısından önemine dikkat çekmiş, “Karakılçık buğdayının ekim alanlarını genişletmeyi planlıyoruz. Bu tohum eski ve lezzetli. Verimli bir tohum. Eğer ekim alanları çoğalırsa çok iyi olur” demişti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.