Menderes Belediyesi’nde seçim öncesi hareketlilik

Menderes Belediyesi’nde seçim öncesi hareketlilik

Menderes Belediyesi'nde 18 Temmuz’da gerçekleşecek olan başkanvekilliği seçimi öncesinde CHP ve AK Parti gruplarında büyük bir hareketlilik yaşanıyor. CHP, Menemen’deki gibi bir kazanın olmaması için işi sıkı sıkıyor.

İçişleri Bakanlığı’nın Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar’ı görevden uzaklaştırması sonrası kulisler hareketlendi. Menderes Belediye Meclisi 18 Temmuz saat 14.00’da toplanarak başkanvekili seçecek. Mecliste15 CHP, 8 AK Parti ve 1 MHP’li meclis üyesi bulunuyor.

Dün belediyede bir araya gelen CHP’li meclis üyeleri yeni başkanvekili isminin konuşulmasının erken olduğunu ve bu konuda erken davranılmaması konusunda hemfikir olduğu öğrenildi. Parti kulislerinde ise ilçede esnaflık yapan Başkan Yardımcısı Mustafa Akın, bir diğer başkan yardımcısı Erkan Özkan ve Kayalar’a yakın siyaset yapan Hasan Yücel Kara’nın isimleri öne çıktı. 10 gün süreyle başkanlığa vekalet eden Gürsel Rüzgar’ın ise Kayalar’ı daha önce CİMER’e şikayet ettiği için şansının zor olduğu ifade ediliyor.

GENEL BAŞKAN YARDIMCILARI GELİYOR

Öte yandan bayramdan hemen sonra CHP Genel Başkan Yardımcıları Oğuz Kaan Salıcı ve Seyit Torun İzmir'e gelerek burada kamp kuracak. Meclis üyelerine Menemen’de olduğu gibi, ‘Sizce kim aday olsun?’ diye sorulacak. Ardından da partinin adayı belirlenecek.

menderesteki-secim-oncesi-chp-ve-ak-partide-buyuk-hareketlilik-h113028-55c9a.jpg

AK PARTİ İZLEYECEK

AK Parti'nin seçim stratejisi belli oldu. AK Parti izle ve gör stratejisi izleyecek ve bu süreçte herhangi bir açıklama yapmayacak. CHP’nin meclis içindeki üç parça halinde olması avantaja çevrilmeye çalışılacak. Bunun için de ‘arka kapı’ siyaseti yapılacak. AK Parti’de ilk başta öne çıkan isim Meclis Üyesi Ayşegül Duran Türker ismi öne çıktı ancak Türker’in yakın zamanda doğum yapacak olması adaylığı imkansız hale getirdi. AK Parti’nin İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Mümin Bayram ve Teşkilattan gelen Cemil AÇ, Ayhan Pehlivan isimlerinin aday gösterebileceği kulislere yansıdı.

Kaynak: Halime Erdoğan/ Gündeme Bakış

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.