Menderes Belediyesi'nden atık ilaç hamlesi!

Menderes Belediyesi'nden atık ilaç hamlesi!

Menderes'te atık ilaç toplama kutuları eczanelere kondu

Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar da, ÇEKOOP Yönetim Kurulu Başkanı Eda Çağında ve Konak Belediyesi Sağlık Komisyonu Başkanı, Eczacı Barış Özgen ile birlikte eczaneleri ziyaret ederek uygulamayı yerinde inceledi.

Doğaya zararı ortadan kalkacak

Proje kapsamında Menderes’te ki eczanelere, üzerinde Menderes Belediyesi, İzmir Eczacılar Odası ve Çevreci Eczacılar Kooperatifi'nin amblemleri bulunan büyük, sarı variller yerleştirildi. Vatandaşlar tarafından atık ilaçların bırakılabileceği variller dolduğunda Menderes Belediyesi tarafından toplanarak imhaya gönderilecek.

dsc_0046.jpg

Projeye desteğe davet etti

Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, tarihi geçmiş, kullanılmayan ilaçların çevreye ve doğaya zarar verdiğini hatırlatarak, “ İzmir’in içme suyu kaynağı olan baraj havzasını, yer altı sularımızı, denizlerimizi ve doğamızı koruyoruz. Çevreci Eczacılar Kooperatifi ile birlikte gerçekleştirdiğimiz atık ilaçların toplanmasına yönelik çalışmamız kapsamında uygulamanın başladığı eczanelerimize ziyaret gerçekleştirdik. Destek veren herkese teşekkür ederim. Tüm vatandaşlarımızı kampanyamıza desteğe davet ediyoruz. Süresi dolan, kullanılmayan ilaçlarınızı lütfen çöpe değil, eczanelerde yer alan atık ilaç toplama kutularına atın” dedi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.