Menderes’te Yerel Tohum Merkezi için imzalar atıldı

Menderes’te Yerel Tohum Merkezi için imzalar atıldı

Menderes Belediyesi Yerel Tohum Merkezi’nin ilçeye kazandırılmasıyla ilgili protokol imzalandı.

Menderes’e kazandırılacak olan Yerel Tohum Merkezi ile tarımsal projeler konusunda çalışmaların yürütülmesiyle ilgili protokol Menderes Belediyesi ile İzmir Büyükşehir Belediyesi arasında imzalandı. Menderes Belediye Başkanlığı’nda gerçekleşen imza törenine Menderes Belediye Başkan Vekili Erkan Özkan, İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Şevket Meriç, İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Ar-Ge ve Koordinasyon Şube Müdürü Serkan Solak ve Menderes Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürü Teoman Aygün katıldı.

whatsapp-image-2023-10-03-at-11-18-31.jpeg

ATALIK TOHUMLAR YENİDEN HAYAT BULACAK

Çile Mahallesi’nde kurulumu süren Menderes Belediyesi Yerel Tohum Merkezi ile yerel ve atalık tohumların ilçenin bereketli topraklarıyla buluşması ve korunarak yaygınlaştırılması sağlanacak. Uygulama ile üreticiye destek olunurken vatandaşlar da sağlıklı ürünlere ekonomik şekilde ulaşabilecek.

whatsapp-image-2023-10-03-at-11-18-30-1.jpeg

TARIMSAL GELİŞİM ÖN PLANDA TUTULACAK

Protokol ile ayrıca ilçe genelinde tarımsal gelişim konularında etkinlikler düzenlenecek. Doğru tarım uygulamaları kapsamında da üreticilere yönelik eğitimlerden çalıştaylara, fide yetiştiriciliğinden sera kurulumuna kadar çeşitli projeler gerçekleştirilecek.

"ÜRETİCİMİZİN SESİYİZ"

Çiftçilere yönelik desteklerin sürdüğünü kaydeden Başkan Özkan, ‘’Tarımıyla ülke ekonomisine katkı sunan güzel ilçemizin bereketli topraklarının verimini arttırmaya, üreticimize destek olmaya ve vatandaşlarımızın sağlıklı gıdaya ekonomik şekilde ulaşmasına yönelik çalışmalarımız sürüyor. Bu çalışmalarımızın bir ayağı olan İzmir Büyükşehir Belediyemizin ‘Başka Bir Tarım Mümkün’ vizyonu kapsamında belediyemiz ve büyükşehir belediyemiz arasında ilçemize kazandıracağımız Yerel Tohum Merkezi ile tarımsal projeler konularında çalışmaların yürütülmesiyle ilgili protokolü imzaladık. İnşallah çok kısa süre içerisinde merkezimiz faaliyete girecek. Ayrıca yapacağımız etkinlikler ile hem üreticimiz hem de vatandaşımıza destek olacağız. Protokolümüz başta üreticilerimiz olmak üzere güzel ilçemize hayırlı uğurlu olsun’’ dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.