Menderes’teki çevre katliamında inşaat mühendisi konuştu!

Menderes’teki çevre katliamında inşaat mühendisi konuştu!

Menderes Cumhuriyet Başsavcılığı, ilçede ortaya çıkan çevre katliamıyla ilgili soruşturma kapsamında, çevre katliamını yapan araçları temin eden inşaat mühendisinin ifadesini aldı.

İzmir'in Menderes ilçesinde, İTOB Organize Sanayi Bölge Başkanı Onur Ramazan Acar'a ait fabrikada bulunan atıkların bir bölümünün OSB civarına, bir bölümünün de Menderes'e bağlı Küner Köyü'ne döküldüğüne yönelik iddialar ilgili İzmir’in gündemine bomba gibi düşmüştü. İddiayı ortaya adan ise organize sanayinin temizlik görevlisi ve çevre katliamını talimat üzerine yapan işçiydi.

whatsapp-image-2023-10-31-at-09-11-18.jpeg

Çevre katliamının kamuoyunda geniş yer bulmasından sonra hareket geçen Menderes Cumhuriyet Başsavcılığı, konuyla ilgili soruşturma başlattı. Soruşturmayı genişleten Başsavcılık, çevre katliamına direk ve dolaylı desteği olduğunu şüphesiyle birçok kişiyi adliyeye ifadeye çağırdı. Bunlardan birisi de çevre katliamında kullanılan araçları temin eden İnşaat Mühendisi Serdar Kargın.

İhbar eden olarak ifade veren Serdar Kargın, İTOB Bölge Müdürü olarak göreve yapan Sabiha Deren Güzelırmak’ın kendisi arayarak, okulun temeline molozların dökülmesi işini yapmamı istediğini belirterek, “Ben mesleğim gereği bu talebini kabul etmedim. Daha sonra aynı şahıs bu sefer bu molozların nakli için kamyon ve tır istedi. Bunu isterken de özellikle Menderes bölgesinden ayarlamamam konusunda uyardı. İsteklerin yerine getirdim ve araçları ayarladım. Ancak araçların gerçek amaçların ne olduğunu, neyi tahliye edip, ortadan kaldıracaklarını bilmiyordum.” dedi.

whatsapp-image-2023-10-31-at-09-11-18-1.jpegwhatsapp-image-2023-10-28-at-13-46-56.jpegwhatsapp-image-2023-10-28-at-12-52-03-1.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.