Menderes'teki operasyonun ayrıntıları belli oldu!

Menderes'teki operasyonun ayrıntıları belli oldu!

Menderes Belediyesi'ne düzenlenen yolsuzluk operasyonunun ayrıntıları belli oldu.

Soruşturma kapsamında gözaltına alınanların bazılarının Menderes'in bir önceki dönem AKP'li belediye başkanı Bülent Soylu'nun yakın çalışma ekibi olması dikkat çekti. Gözaltına alınanlar arasında Soylu'nun başkan yardımcısı ve aynı zamanda bacanağı da olan Kerem Kadir T. de var. Menderes Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen, Menderes Belediyesi'ndeki yolsuzluk iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında "ihaleye fesat karıştırma" suçu kapsamında çöp toplama, iş makinesi ve araç kiralama ihalelerinde usulsüzlükler yapılarak yaklaşık 10 milyon liralık kamu zararının oluşmasında sorumluluğu bulunduğu iddiasıyla 28 kişi hakkında yakalama kararı verildi.

780x411-1623264249559-001.jpeg

SORUŞTURMADAN DETAYLAR...

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan isimlerin büyük bölümünün Menderes’in bir önceki dönem AKP’li Belediye Belediye Başkanı Bülent Soylu döneminde işe alınanlar ve o dönem müdürlük yapanlar olması dikkat çekti.

ESKİ BAŞKANIN BACANAĞI DA GÖZALTINDA...

Yine önceki dönem belediyede görev yapan Fen İşleri eski müdürü Özgür T., Destek Hizmetleri Eski Müdürü Kerem Kadir T. ile Temizlik İşleri Eski Müdürü Mert H. de Emniyet'e götürüldü. Kerem Kadir T.’nin, AKP’li eski başkan Bülent Soylu’nun bacanağı olduğu, Soylu döneminde Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulunduğu öğrenildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.