Menderes'teki skandalla ilgili yeni gelişme

Menderes'teki skandalla ilgili yeni gelişme

Ekipler bölgeye geldi

Geçtiğimiz hafta gündeme getirdiğimiz, İzmir'in Menderes ilçesinde iddiaya göre Menderes Belediyesi'nin bir personeli tarafından sokaklardan toplanarak götürülen 80 -100 arası kayıp köpekler tek tek bulunmaya başlandı. Köpeklerin bir bölümü yaşamını yitirirken bir bölümü de zorlu şartlarda yaşam mücadelesi vermeye devam ediyor. İlçedeki skandal ile ilgili hayvanseverler de harekete geçti ve yeni bir gelişme yaşandı.

499d8737-1cc4-4e72-9460-dbfd9af63f1c.jpg

Menderes ilçesinde yaşanan bu insanlık dışı olaydan Menderes Belediyesi'ni ve Başkan Bülent Soylu'yu sorumlu tutan hayvanseverler İzmir Valiliği başta olmak üzere bir çok kuruma gerekli şikayetlerini ilettiler. HAYTAP İzmir temsilcisi Esin Önder, İzmir Valisi Erol Ayyıldız'a durumu anlatan bir dilekçe yazarak şikayetçi oldu. Bu dilekçenin ardından Orman Şube yetkilileri köpeklerin bulunduğu Efemçukuru'ndaki ormanlık araziye gelerek hayatını kaybeden ve yaşam mücadelesi veren küpeli köpeklerin fotoğraflarını tek tek çekerek durumu raporladı.

f2512de7-0c95-4078-be34-379d84261d6b.jpg

Olay hakkında açıklama yapan HAYTAP İzmir temsilcisi Esin Önder, "Hayvansever grupları en etkili gruplardır. Kimse politik düşünmez... CHP -AK Parti farketmez. Nerede 5199 ihlalı varsa orası için mücadele eder... Valilik önünde bile bakılan, artık bizlerle yaşamaya alışmış, insan dostu hayvanlarımıza yapılan ihlallerin son bulması için olayın sorumlularının ifadelerinin alınarak, Belediye'nin Orman Su İşleri tarafından uyarılması, bu gibi uygulamalara son verilmesi, usulsüz toplama yapıldığı için ve başında veteriner bulunmadan veterinerlikte calışmayan şahsın uyuşturucu kullanıp coğu kopeğin öldüğü düşünülen talimatı veren özel kalem ve toplamayı yapan kişilere idari ceza verılerek (60 köpek için) tutanağın Orman Su Bakanlığı yetkilileri tarafından tarafımıza gönderilmesı konusunda Sayın Valimiz'den yardımlarını rica ediyoruz" açıklamasında bulundu.

a5b58ad3-788d-4c9d-8bc6-790734f19ef3.jpg

Bu acı olayın peşini bırakmayacaklarını açıklayan Islak Burunlar Hayvan Hakları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Fatma Gülten ve yöneticisi Zehra Gülten de "Menderes'te yaşadığımız bu insanlık dışı olayın sorumlularının hesap verecekleri güne kadar bu işin peşini bırakmayacağız. Sokaklarda baktığımız çocuklarımızı açlığa ve ölüme terkedişinizin hesabını vereceksiniz" açıklamasında bulundular.

Kaynak: Gerçek Haberci
              Akmedyahaber
              Gazete Ege
              Öncü Şehir

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.