Menemen Belediyesi ihtiyaç sahibi vatandaşların yanında

Menemen Belediyesi ihtiyaç sahibi vatandaşların yanında

Menemen Belediyesi, Sosyal Yardım Hizmetleri hizmetleri devam ediyor.

MEDYA EGE- Menemen Belediyesi Sosyal Yardım Hizmetleri Birimi ihtiyaç sahibi ailelerin yanında olmaya devam ediyor. Belediyenin resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, ihtiyaç sahibi ailelerin belediyeye başvurarak destek alabileceği “Belediyemiz tarafından sürdürülen Sosyal Yardım Hizmetlerimizle ihtiyaç sahibi hemşehrilerimizin yanındayız” ifadeleri ile belirtildi.

aseviveiftar-3.jpg

Menemen Belediyesi Sosyal Yardım Hizmetleri biriminden yararlanma koşullarının anlatıldığı bir video paylaşan belediye, destek almak isteyen Menemenliler için önemli bilgiler paylaştı.

ay4i0635.jpg

BAŞVURU KOŞULLARI ANLATILDI

Paylaşılan videoda “Vatandaşlarımızın bu hizmetten yararlanabilmeleri için Menemen Belediyesi ek hizmet binası ve Gölpark içerisinde bulunan hizmet noktalarımıza müracaat etmesi gerekiyor. Müracaat eden vatandaşlarımızın beraberinde kimlik ve devlet şifrelerini getirmesi gerekirken, evraklarını hazırlayan müracaatçı ile görüşme gerçekleştirilerek. Sosyal Yardım Başvuru formu dolduruluyor ve dosya oluşturuluyor” ifadelerine yer verildi.

dsc-5330.jpg

Başvuru sonrası sürecin nasıl işlediğine dair önemli açıklamalar içeren videoda şu ifadeler yer aldı; “Başvurusu oluşturulan vatandaşların dosyalarının sosyal hizmet uzmanlarınca değerlendirildikten sonra uzmanlar tarafından gerçekleştirilen ev ziyareti sonrası sosyal inceleme raporu hazırlanıyor. Talepleri onaylanan vatandaşlarımız ayni yardımlarını belediyemiz bünyesinde hizmet veren sosyal marketten tedarik edebiliyor. Güncel olarak erzak, giyim, bebek bezi gibi ayni ve nakdi yardımlar veriliyor. Ayrıca Ramazan ayında sıcak yemek dağıtımı toplu erzak dağıtımı gibi geniş çaplı organizasyonlar da Sosyal yardım Birimimiz tarafından organize ediliyor. Ekiplerimiz yaptıkları çalışmalarla, Sosyal Market ve Aşevi ile sıkı diyalog halinde çalışarak ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın yardımlarına en kısa sürede ulaşmalarını sağlamayı amaçlıyor.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.