Menemen FK'dan yeşil proje

Menemen FK'dan yeşil proje

Menemen FK, Eko Kulüp Menemen FK Projesi ile sıfır atık amaçlıyor.

Menemen FK, 'kendi kendine yeten kulüp' mottosu ile kendi enerjisini kendi üreten, geri dönüşüm üniteleri ve sıfır atık projesi hazırladı. Projede ilk adım, geri dönüşümlü malzemeden üretilen formalarla oldu.

Menemen FK CEO’su Barış Orhun Bilge proje ile ilgili “Projemiz; iklim krizi, çevre kirliği ve ağaçların yok oluşu eksenine oturuyor. Menemen FK, tüm dünyanın önündeki en büyük sorun olarak görünen üç konuda geliştireceği projeler, yapacağı uygulamalar ve farkındalık kampanyaları ile büyük değişimin öncülüğünü yapacak” şeklinde konuştu.

15m-001.jpg

Kendi kendine yeten sistem

İlk etapta Çavuş ve Kesik’teki tesislerin “kendi kendine yeten sistem ile yeniden düzenleneceğini dile getiren Bilge, “Yağmur sarnıçları ile suyu geri dönüşüme kazandıracağız. Tesislerimizde sıfır atık misyonuyla plastik ve kağıt kullanımını sıfır noktasına getireceğiz. Enerji verimliliğini artıracak dönüşümü başlatıp Menemen FK’yı kıt kaynakları en verimli şekilde kullanan spor kulübü konumuna çıkaracağız. Özellikle orman yangınları konusunda çocuklarımızı bilinçlendirmek için küçük itfaiyeciler grupları oluşturacağız. Menemen’deki tüm ilkokullara eğitimler vereceğiz. Tesislerimizde doğal hayat çadırları kurup öğrencilerimizi buralarda konuk edeceğiz ve çocuklarımızın doğayı yakından tanımalarını sağlayacağız” dedi.

Kurumlarla el ele verilecek

İklim kriziyle mücadele, çevre kirliliği konularında çalışacaklarını vurgulayan Bilge son olarak “Menemen FK olarak ülkemizde daha önce denenmemiş bir yola çıkıyoruz. Menemen ilçemizden kurumlarla el ele vererek başlatacağımız bu projenin, ülkemiz genelinde çok önemli bir farkındalık oluşturacağına inanıyoruz. Projemize çok kısa süre içerisinde başlayıp, değişimin startını vereceğiz” ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.