MENEMEN FOLKART’I ÜZDÜ

MENEMEN FOLKART’I ÜZDÜ

Folkart, nazikçe yapılan uyarılara rağmen, ‘reklam sözleşmesine’ aykırı şekilde, başka bir inşaat şirketi reklamını formasında kullanan Menemen Belediyespor ile hukuki sürecin başlayacağını bildirdi.

ANLAŞMAYA UYMADI

Folkart Kurumsal İletişim Müdürlüğü, ‘forma reklamı konusunda’, Menemen Belediyespor’u karşılıklı saygı ve iyi niyetle, imzalanan reklam sözleşmesinin koşullarına uymaya davet ettiklerini, ama herhangi bir değişiklik olmadığını bildirdi. Folkart tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi:  

Sezon başında aralarında İzmir’in güzide futbol takımı Menemen Belediyespor’un da bulunduğu, İzmir’in yedi kulübü ile bir anlaşma imzalayarak, formaların göğüs bölümünde kullanılmak üzere, reklam sponsoru olmuştu. Bu anlaşmada ana amacımız, tamamen İzmir kulüplerine destek vermekti. İzmir’e karşı duyduğumuz sorumluluk ve dayanışma duygusu ile yola çıkmıştık.”

KAMUOYUNA ŞİKAYET

Folkart yetkilileri, İzmir takımlarına gösterilen bu samimi duyarlılık sonucu, Karşıyaka örneğinde, şirketin özverili yaklaşımının bir kez daha net görüldüğünü belirtti. Yetkililer; bu iyi niyet karşısında, Menemen Belediyespor’un ise yapılan sözleşmenin aksine, Folkart yerine bir başka inşaat şirketinin marka reklamı ile sahaya çıktığına tanık olduklarını belirtti. Bu manzara karşısında, Menemen Belediyespor Kulübü Başkanı ve yönetimini, nazikçe, sezon başında yapılan anlaşmanın koşullarına uymaya davet ettiklerini belirten yetkililer, tüm bunlara rağmen sonucun değişmediğini vurguladı.

HUKUKİ SÜREÇ BAŞLAYACAK

Bu yaklaşımın hem Folkart’a, hem de anlaşma koşullarına titizlikle uyan diğer İzmir takımlarına karşı ‘saygısız bir tablo’ oluşturduğunu belirten yetkililer, hukuki sürecini başlatacaklarını bildirdi. Ortaya çıkan bu manzara ile ilgili, Menemen Belediyespor yönetimini, spor kamuoyuna ve İzmirliler’e şikayet eden Folkart yetkilileri, kulübün kendisine zarar verdiğine işaret etti. 
Kurumsal İletişim Müdürlüğü, Folkart’ın marka konumlanması nedeniyle, üzülerek de olsa, hukuki süreci başlatacaklarını açıkladı. 
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.