Menemen Gençliği “HAYIR” Dedi

Menemen Gençliği “HAYIR” Dedi

MEBGEM'in öğrencileri kahvaltıda buluştu.

Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin'in “Eğitimde Fırsat Eşitliği” yaratmak adına 2011 yılında kurduğu Menemen Belediyesi Gençlik Eğitim Kurs Merkezi (MEBGEM) öğrencileri, 12 Mart Pazar günü yapılacak Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) öncesinde moral depoladı. Başkan Tahir Şahin’in kahvaltıda buluştuğu Menemenli gençler, 16 Nisan’da yapılacak referandum içinse “Hayır” dedi. 

7 Şubat 2011’de kurulan ve bugüne kadar yaklaşık 7000 bin öğrenciye parasız eğitim imkanı sunan MEBGEM’in 7. dönem eğitim hizmetlerinden faydalanan yaklaşık 300 öğrenci,  Menemen Belediyesi Tepe Sosyal Tesisleri’nde YGS sınavına iki gün kala moral depoladı.

Kahvaltıda konuk ettiği gençlerle birlikte İzmir Marşı’nı seslendiren Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, YGS’ye girecek gençlere başarı dileyerek; “Pazar günü YGS’ye gireceksiniz. İnşallah geçmişteki Dershanemizin başarılarını, bu yıl ki sınava girecek öğrencilerimizle birlikte bir üst noktaya çıkarmaya gayret edeceğiz. 7 yıl önce kurduğumuz bu güzel kurumumuzdan Belediye olarak hiçbir şeyi esirgememeye çalışıyoruz. Her türlü katkıyı koymaya çalışıyoruz” dedi. 

Başkan Şahin; “En önemli kazanımımız birliğimiz…”
MEBGEM’in 2011 yılında doğu ve güneydoğudan göç eden vatandaşlarımızın yoğun olarak yaşadığı Asarlık bölgesinde faaliyetlerine başladığı ve ilk dönem sadece 8 öğrencinin ilçe merkezinden kayıt yaptırdığına dikkat çeken Başkan Tahir Şahin; “Asarlık’ta kurulan dershanemiz bizim birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi, bütünlüğümüzü sağlıyor. Benim en çok sevindiğim tarafı o taraf. İlk yıl sadece Menemen merkezden 8 kişi gidiyordu dershanemize. Şimdi ise 1000 kişi varsa yarısı Asarlık bölgesinden, yarısı Menemen merkez ve köylerinden. Bu, bütçe yani ücretsiz dershaneden çok daha önemli. Bu birlik ve beraberlik olduğu sürece, bu millet her zaman tek millet olarak kalacaktır. Bu devlet her zaman tek devlet olarak kalacaktır. Bu vatan her zaman Alevi’si, Sunni’si, Türk’ü, Kürd’ü, Laz’ı ve Çerkezi ile hep birlikte tek bayrak olarak kalmaya devam edecektir. Dost düşman bunu böyle bilsin.” diye konuştu.

“Gençlerimiz bu oyuna gelmeyecektir..!”
16 Nisan'da yapılacak ve Cumhurbaşkanlığı sisteminin değişmesini öngören 18 maddelik anayasa değişikliğine de değinen Tahir Şahin, 18 yaşındaki gençlerin Milletvekili seçilebilmesinin önünü açmak istediklerini ancak bunun bir aldatmaca olduğunu söyleyerek; “18 yaşa seçme ve seçilme hakkı veriliyor. Bugün 25 yaşa seçme ve seçilme hakkı var. TBMM’de 550 Milletvekilinden bir tane 26 yaşında var mı? Bir tane bile 26- 27 yaşında milletvekili yok. Birisi AKP ve birisi CHP’de 31 yaşında, bir de HDP’de 28 yaşında. Ne kasabın, ne manavın, ne çiftçinin çocuğu, ne emekçinin çocuğunu milletvekili yapmayacaklar. Kendi yandaşlarını, kendi yakınlarını, kendi torunlarını milletvekili yapmak için çıkarılmış bir anayasa maddesinden söz ediyoruz. ‘Bakın biz size 18 yaşında seçme ve seçilme hakkı tanıyoruz’ diyerek gençlerimizin oyunu referandumda nasıl alabiliriz düşüncesi içerisinde, böyle bir oyunla karşı karşıyayız sevgili gençlerimiz. Bu oyuna kesinlikle gelmeyeceğiz. Ben gençlerimizin tamamına yakınının bu oyuna gelmeyeceğine yürekten inanıyorum. Çünkü siz Atatürk gençliğisiniz” dedi.

İkinci Dershane Müjdesi..!
Konuşmasına; “Atatürk ilkelerine ve devrimlerine bağlı olan bu gençlik, 16 Nisan’da oyuna gelecek misiniz?” sözleriyle devam eden Başkan Tahir Şahin’e gençlerin yanıtı “Hayır” oldu. Başkan Şahin konuşmasına şu sözlerle devam etti; “16 Nisan hayırlara vesile olur inşallah. 12 Mart’ta da başarılarınızın devamını diliyorum. Yolunuz açık olsun.” Konuşmasının sonunda Menemen gençliğine bir de müjde veren Başkan Tahir Şahin, “Merak etmeyin ikinci ücretsiz dershaneyi de Kubilay Kültür Merkezi biter bitmez hep birlikte açacağız. O da hayırlı olsun” dedi. 
Belediye Başkanı Tahir Şahin’i alkışlarla uğurlayan gençler, kahvaltının ardından müzik eşliğinde dans edip gönüllerince eğlendi. YGS öncesi moral depoladı. 
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.