Menemen halkının parasını yedirmem, hesabını sorarım

Menemen halkının parasını yedirmem, hesabını sorarım

Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, Can Radyo'da Birol Soylu İle 10. Köy programının konuğu oldu. 

Menemen'deki salgın sürecini değerlendiren Aksoy:" Bu pandemi süreci yeni bir dönem başlattı. Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Bu dönemde merkezi hükümetten çok yerel yönetimlerin başarısını gördük. Yerel yönetimlerin başarıları ön plana çıktı. Bazı yasaklamalara rağmen. Örneğin ekmek dağıtımı yasaklandı ama biz bu yasaklamaya kadar 38 bin ekmek dağıttık. Vatandaş, sosyal belediyeciliğin ne olduğunu gördü. Hükümet bir tane maskeyi dağıtamadı. Şu an itibari ile biz dar gelirli vatandaşlarımıza sıcak yemek dağıtmaya devam ediyoruz. Biz bunu yaparken insanların medyada boy boy fotoğraflarını göstermiyoruz. Onların insanlık onuruna saygı göstererek yapıyoruz'' ifadelerini kullandı. 

Sokak hayvanları konusunda belediye olarak hassas davrandıklarını söyleyen Başkan Aksoy, " Bu pandemi sürecinde doğa kendisini yeniledi. İnsanoğlu sadece kendisini değil doğayı da tüketiyor. Dünyada tek başımıza yaşamıyoruz. Dolayısıyla bize muhtaç olan sokak hayvanlarımızı da düşünmek zorundayız.  7.2 ton mama dağıttık. Mamamatikler koyduk. Bizim Menemen'de köpek ambulansımız var. Sokak hayvanlarımız için rehabilitasyon merkezimiz bitti sayılır. 20 dönümden fazla bir alana yapıldı. İçinde hayvan hastanesi de var. Çok özel bir proje" dedi. 

Trajikomik bir durum

Medyada kendisi hakkında çıkan örgüt üyesi olduğu iddialarını yanıtlayan Başkan Aksoy, "Kimi gazetelerde dokuz adet örgüte üyeliğim olduğu iddia edildi. O örgütlerin faal olduğu yıllarda ben 6 yaşındaydım. 6 yaşındaki biri 9 tane örgüte üye olması büyük başarı aslında. Trajikomik bir durum. Ben oradaki konuşmam sırasında Sivas Katliamı'ndan sonra Başbağlar Katliamı'ndan bahsediyorum. Sivas Katliamı'nda vefat eden insanların ve Başbağlar'da vefat eden insanların alt kimlikleri belli. Ne yapılmak istendiği ortada" şeklinde konuştu. 

Aksoy:"Menemen halkının 5 kuruş parasını vermem" dedi ve şöyle devam etti:"3 yıldır mücadele veriyorum. Bir gün bile yoruldum demedim. Pir Sultan Abdal'ın bir sözü vardır: "Bozuk düzende sağlam çark olmaz" diye. Bu düzeni değiştirmemiz gerekiyor. Ben asla geri adım atmam. Hesabını da sorarım. Bu malum şahıs Menemen'e geliyor. Burada insanların haysiyetine onuruna saldırarak 'belediyeden ne koparırız?' anlayışıyla yayın yapıyor. Bu kişiler Pensilvanya'yı komşu edinmişler. Bunlar FETÖ'cüdür. Bunlar Menemen halkının parasına çökmeye çalışan tiyniyetteki insanlar. Menemen halkının 5 kuruş parasını vermem."

Menemenliler bu güne kadar görmedikleri hizmeti gördü 

Görevdeki 16 ayını değerlendiren Aksoy şunları söyledi:" Menemenliler bu güne kadar görmedikleri hizmeti  bu 16 ayda gördü. Bu 16 ayda yaptıklarımızı anlatacak olursam: Sevgi yolu yaptık. Şiir sokak yaptık. Halk kütüphaneleri yaptık. Emiralem Engelsiz Yaşam Merkezi açtık. Engelli vatandaşlarımızın sosyal hayatta var olabilmeleri için çok önemli bir proje. Önceden Menemen'de engelli bireylerin adı yoktu. Kadınlarımız için 'Mor Mutfak' açtık. Üst geçit açtık. Menemen'de yarım asırlık bir üst geçit vardı. Bunu 50 yıl sonra biz değiştirdik. İzmir'in en güzel üst geçidini yaptık. Bunla ilgili pekçok insan alakalı alakasız yorumda bulundular. Burada çamur at izi kalsın anlayışıyla iş yapmasınlar. Menemen'in hizmete ihtiyacı var. Bugün akşam 19.00'da Emiralem Spor Tesisi'ni açıyoruz. Kapalı pazar yeri ile ilgili ihalemiz var şu an.Ağustos ayının başında ihaleye çıkacağız ve pazar yerinin yapımı üç, dört ay sonra bitecek."

Kurultay, iktidar kurultayı. Bu kurultayda kırgınlıklara gerek yok

CHP'nin 37. Olağan Kurultayı hakkında konuşan Aksoy:"İlçe kongreleri başlamadan, il kongreleri başlamadan  aylar önce kazan kaynamaya başlar. Burada demokratik kimliğin baskın olduğunu görebiliriz. CHP kurultaylarında sadece CHP'liler değil, diğer partililer de kim kazanmış diye döner bir bakar. Kurultay, iktidar kurultayı. Bu kurultayda kırgınlıklara gerek yok. Enerjimizi içe değil, dışa yansıtmalıyız. Trendi düşüşte olan bir iktidar var. Bu kurultayda toplumun tüm kesimlerine hitap ederek, ideolojik kimliğimizden ödün vermeden, bize hiç oy vermemiş kişilere de yüzümüzü dönerek onların oylarını da alabilmeliyiz. " ifadelerini kullandı.

Kendi tansiyonlarını düşürsünler. Benim tansiyonum çıkmaz.

Aksoy:"16 ay geçirdik. Hangi belediye bizim kadar çalışmış göstersinler. Hala 31 Mart'ın rövanşını almaya çalışanlar var. Menemen AKP ilçe başkanı, MHP ilçe başkanı Menemen'de artık tansiyonu düşürün. Üç buçuk yıl sonra yine seçim var, gidin ona çalışın. Çamur at izi kalsın anlayışıyla çalışmayın. AKP ve MHP'nin içinde sağduyulu arkadaşlarım var. Bu yüksek tansiyonun AKP'ye de MHP'ye de yaramayacağını bilen arkadaşlarım var onlara sesleniyorum. Kendi tansiyonlarını düşürsünler. Benim tansiyonum çıkmaz. 31 Mart seçimlerinden sonra Menemen Belediyesi'nde müfettişin olmadığı gün yok. Gelsinler baksınlar. Ben çiğ yemedim. İçim rahat."dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.