MENEMEN PLASTİK İHTİSAS OSB “ORMANI” BÜYÜYOR

MENEMEN PLASTİK İHTİSAS OSB “ORMANI” BÜYÜYOR

Türkiye’nin tek Plastik İhtisas Organize Sanayi Bölgesi olma özelliği taşıyan Menemen Plastik İhtisas OSB çevre duyarlılığı ile de dikkat çekiyor.

Türkiye’nin tek Plastik İhtisas Organize Sanayi Bölgesi olma özelliği taşıyan Menemen Plastik İhtisas OSB çevre duyarlılığı ile de dikkat çekiyor. Bölgenin çevresindeki sağlık koruma bandına geçtiğimiz yıl 1000 fıstık çamı diken yönetim bu yıl da 330 ceviz fidanı dikerek toplam ağaç sayısını 1330’a çıkardı.

Başta Petkim olmak üzere hava, deniz taşımacılığına ve raylı sistemlere, sağlık ve eğitim tesisleri ile işgücü yerleşim birimlerine çok yakın konumu ile sanayicilere rahat bir çalışma ortamı sağlayan Menemen Plastik İhtisas OSB çevreye kattığı değerlerle de göz dolduruyor. OSB’nin sınır şeridinde bulunan sağlık koruma bandına bugüne kadar 1000’i fıstık çamı 330’u ceviz fidanı olmak üzere 1330 ağaç diken Bölge Yönetimi önümüzdeki süreçte bu rakamı 3.000’e yükseltmeyi hedefliyor. Bölgenin çevre düzenlemesini de hızla gerçekleştiren yönetim refüjlere de dekoratif ağaçlar dikmeyi planlıyor. Bugüne kadar dikilen ağaçların 4 ve 5 yaşlarında olduğunu söyleyen MPİOSB Çevre ve Arıtma Şefi Latife Roksan Koyuncu, tüm fidanların damlama sulama yöntemi ile sulandığını, bakımlarının düzenli yapıldığını ve birkaç yıla kadar bu ağaçlardan ürün de alınacağını belirtti. Fidanlardan alınan ürünlerin satışından elde edilecek gelirin, Bölgedeki sosyal projelerde ve okul yapımında kullanılması düşünülüyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.