Menemen Tarım Fuarı muhteşem bir törenle açıldı

Menemen Tarım Fuarı muhteşem bir törenle açıldı

Başkan Şahin; “Önce çiftçi, önce köylü, önce üretim”

Menemen Belediyesi’nin ev sahipliğinde Elit Fuarcılık Hizmetleri’nin organizasyonu ile 17-20 Ocak 2019 tarihleri arasında üçüncüsü düzenlenen ve ‘Güçlü Çiftçi, Güçlü Menemen’ temasıyla yola çıkan Expomen Agro Hayvancılık, Et ve Süt Teknolojileri, Tarım ve Çiftlik Ekipmanları Fuarı, Gölpark Menemen’de gerçekleştirilen muhteşem bir törenle kapılarını açtı. 

3-370.jpg

Açılış törenine Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin ve eşi Nurdan Şahin başta olmak üzere, Elit Fuarcılık Hizmetleri Yönetim Kurulu Başkanı Kudret Çiçekçi, İzmir Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı İbrahim Erdallı, CHP Menemen İlçe Başkanı Hürol Taklak, İyi Parti Menemen İlçe Başkan Vekili Hüsnü Okumuş, Menemen Ticaret Odası Başkanı İzzet Süsoy, Menemen Ziraat Odası Başkanı Arif Metin Karagöl, Menemen İlçe Tarım Müdürü Celal Sayılır, Menemen İlçe Müftüsü Mehmet Seven, İlçe Ziraat Odaları Başkanları, Sivil Toplum Örgütleri Başkanları, Muhtarlar, çiftçiler ve çok sayıda basın mensubu katıldı. 

Başkan ŞAHİN; “İzin alamadık ama Gölpark Menemen’i ilçemize kazandırdık”

Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere tüm şehitlerimiz adına yapılan saygı duruşu ve ardından okunan İstiklal Marşı ile başlayan törende konuşan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, çok büyük bir ilgi ve Menemenlilerin yoğun katılımıyla Menemen Tarım Fuarı’nı 3’üncü kez açmaktan dolayı büyük bir mutluluk duyduğunu söyleyerek; “Bizler Menemen’de yıllardır birlik ve beraberlik içinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bizim tek derdimiz, tek amacımız, Menemen’e hizmet etmek. Bu güzel ilçeyi, bu ilçenin güzel insanlarını kalkındırmak. Her yerde her zaman söylediğim gibi; bizim işimiz Menemen, gücümüz de Menemen. Bakın, çok kısa bir süre içinde sadece kendi öz kaynaklarımızı kullanarak Menemen’e çok önemli yatırımlar ve hizmetler yaptık. Bunlardan biri de şu anda bu fuarımıza ev sahipliği yapan Gölpark Menemen. Bu alan Karayolları Genel Müdürlüğü’ne ait bir alandı. 7 yıl önce bu alanı kendilerinden istedim ancak her ne hikmetse olmadı, vermediler. Son olarak 2014 seçimlerinde İnönü Mahallemizde bir vatandaşımız bize sordu. ‘7 tane evladımız bu gölette can verdi, bu gölet ne olacak Başkan’ dediğinde, ‘Kardeşim ben istedim vermediler. Sonra bir daha isteyeceğim, bir daha isteyeceğim vermeyecekler ama ne olursa olsun benim olmayan bu araziyi fuar alanı gibi yapmazsam benim de adım Tahir Şahin olmayacak’ demiştim. Bu alanda her şey var. Doğal yaşam parkı, Gölpark’ı, Lunaparkı yine gezi alanlarıyla 4-5 saat keyifle vakit geçirebileceğiniz bir alan yarattık” dedi.  

“Şimdi o soğanı bile bulamaz hale geldik”

Belediyeciliğin sadece yol, su, ulaşım, kültür ve sanat etkinlikleri yapmak olmadığını da belirten Başkan Şahin, 2019 seçimlerinde kendisine görev verileceğinden şüphe duymadığını ve yeniden görev verildiğinde her şeyden önce çiftçiye, köylüye ve üretime önem vereceğini söyleyerek, “Yol, su, kanalizasyon gibi her türlü hizmeti yapabilirsiniz. Tabii ki bunlar da önemli ancak asıl önemli olan üretimdir. Bana zaman zaman soruyorlar, ‘Menemen bir tarım kenti mi, sanayi kenti mi, turizm kenti mi’ diye. Bana sorarsanız Menemen bunların hepsidir ancak önce bir tarım kentidir. Menemen topraklarında muz dışında her şey yetişiyor ve buradan çıkan ürünlerimiz İstanbul’u, Bursa’yı, Ankara’yı doyurabiliyorsa, bu toprakları iyi değerlendirip iyi kullanmamız gerekiyor. Devletimiz bu konuda ne yazık ki herhangi bir planlama yapmıyor. Örnek olarak soğanı gösterebiliriz. Yılardır ‘Bir soğan ekmek yesek bize yeter’ diyoruz. Fakat şimdi o soğanı bile bulamaz hale geldik. Şubat ayı sonuna kadar gümrük vergisini kaldırdık. Niye, çünkü soğan ithal edeceğiz. Hayvan ve saman ithal ediyoruz. Her şeyi ithal eden bir ülke haline geldiysek, burada devlet tarım politikalarında ciddi bir sorun var demektir. Bakın hükümet tarım politikalarını demiyorum, sadece bugünkü hükümeti suçlamıyorum. Devletin bu işe ciddi bir şekilde el atması gerekiyor. Köylümün, çiftçimin cebinde para varsa, onun ekonomisi iyiyse benim esnafımın da, sanatkârımın da ekonomisi hep iyi olur. Önce köylü, önce çiftçi, önce üretim diyoruz” dedi.  

Menemen Ovasında vahşi sulamanın önüne geçilecek

Tahir Şahin son olarak, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun geçtiğimiz dönemlerde kırsal bölgelerde yaşayan vatandaşlar için özellikle kooperatifleşme alanında yaptıklarının takdire şayan olduğunu ifade ederek, “Geçen tarım fuarında şöyle bir talepte bulunmuştum. ‘Su bulunmaz bir nimettir ve topraklarımız vahşice Gediz Nehriyle sulanıyor. Bunu damlama suyuna çevirmemiz gerekli’ demiştim. Bunun maliyetini ilçe belediyelerin üstlenmesi çok zor. Büyükşehir Belediyesi veya hükümetimizin, Tarım ve Orman Bakanlığımızın üstlenmesinin gerekli olduğunu söylemiştik. Büyükşehir Belediyemize sonsuz teşekkürler. Türkiye’de ilk Tarım Daire Başkanlığı olan belediye İzmir Büyük Şehir Belediyesidir. Ova yollarını inanılmaz bir şekilde asfaltlayan bir Büyükşehir Belediye Başkanımız var. Yine kooperatifçiliğe destek veren bir Büyükşehir Belediye Başkanımız var. Buradan kendisine teşekkür ediyor ve emeklerine sağlık diyorum. Üretime destek veren bir değerli siyasi büyüğümüzdür. Şimdi gelecekte ne olur bilmiyorum. Ancak ben Tahir Şahin olarak kooperatifleşme konusunu yıllardır söylüyorum. Bütün köylünün tarlasında ürettiği ne varsa, hangi hayvanı yetiştiriyorsa hepsini içine alabilen büyük bir kooperatif kurun, sonsuz destek vereceğim. Ben kapıyı açtım mı, arkadan biliyorum ki Türkiye Cumhuriyet’i Devleti Hükümeti de gelecek. Büyükşehir Belediyesi de gelecek. ‘Gelecekte en az bin dönüm olmak üzere kapalı sistem damlama sisteme geçmeyen Tahir Şahin değildir’ diyorum. Kapalı Damlama Sistemine geçeceğiz, bunun başka bir yolu yok. Bu duygularla tarım fuarımızın hem köylümüze, hem ilçemize, hem de çiftçimize, hem de ülkemize hayırlara vesile olmasını diyorum. Bu tarım fuarı köylümüze çiftçimize emanettir” dedi. 

Çiftçinin derdi ithalat ürünler…

Çiftçinin derdimi anlatan Menemen Ziraat Odası Başkanı A.Metin Karagöl ise, “İzmir’in ilçeleri içerisinde de tarım fuarı yapan tek ilçe biziz. Gerçekten güzel oluyor. Bu tür fuarlarda her zaman güzel şeyler konuşulur ama ben bugün burada çiftçinin derdini söyleyeceğim. Türkiye’de tüketileceğin dışında, dünyaya ürün satmaya yetecek kadar fazla ürün yetiştiriyorduk.  Fakat şuan geldiğimiz noktada; Türkiye açıklarını uzunca bir zamandır ithalatla karşılamak durumuna gelmiştir. Müthiş tarım aletlerimiz, üst düzey tarım tekniklerimiz olmasına rağmen ithalatçı bir toplum haline geldik. Uzunca bir zamandır et ithalatı, canlı hayvan ithalatı, buğday ithalatı, şimdi de domates ve ayçiçeği gibi ürünleri ithal edeceğiz. Akıl almaz derecede birçok ürünümüz için ithalle açık kapatılmaya çalışılıyor. Bu ithalat devam ederse, bizim ülkemizde tarımımız iyi yerlere gelmez. Şuan benim pamuk üreten çiftçim, üç sene önceki pamuk fiyatlarına düşmüş durumdadır. Bugünkü panelimizde kooperatifçiliği konuşacağız. Türkiye’nin geleceğini kooperatifçiliğin kurtaracağını görüyoruz. Bunun için bir şeyler yapılması lazım. Sırf Menemen değil, Türkiye genelinde devletin denetlemesi altında gerçekleştirilebilir” diye konuştu. 

Açılış töreninde konuşan Menemen Ticaret Odası Başkanı İzzet Süsoy ise Expomen Agro Hayvancılık, Et ve Süt Teknolojileri, Tarım ve Çiftlik Ekipmanları Fuarı’nın başta Menemen olmak üzere İzmir ve Ege Bölgesi’nde faaliyet yürüten tüm çiftçilere hayırlı olmasını ve katkı sağlamasını diledi

Çiçekçi; “Gemi battığında hep beraber biz de batacağız”

Elit Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Kudret Çiçekçi yaptığı konuşmasında, “Ülke olarak ekonomik bir darboğaz içerisindeyiz. Hem firmalarımız, hem çiftçilerimiz ciddi anlamda zor bir zamandan geçiyorlar. Ama biz ‘İnadına Üretim’ diyerek bunu başarmak ve buna devam etmek zorundayız. Bizim gidecek, kaçacak başka da ülkemiz yok. O zaman bu gökyüzünün altında bu toprağı en verimli şekilde işleyip, çocuklarımızın geleceğini hep birlikte inşa etmeye ve sürdürmeye kararlıyız. Ben hepinizin huzurunda özellikle Tahir Başkanıma çok teşekkür ediyorum. U organizasyona ellerinden geldiğinden fazla destek sağlayarak, bir çok şehirde ve ilçede sağlanmayan bütün imkanları tüm personeliyle birlikte sağladı. Menemen çiftçisi ve Menemen halkı mutlu olsun, üretime devam etsin diye bunu sağladı. Çünkü gemi battığında hep beraber biz de batacağız. Başkanım da bunun farkında. Bu fuar Menemen’in fuarı ve Menemen’in sahip çıkması gereken bir fuar. Bu fuara sahip çıkın bu alan yetmesin, sevgili başkan bir alan daha yapsın inşallah” dedi.

Halk oyunları gösterilerinin ilgiyle izlendiği açılış töreninin sonunda, Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin protokoldeki katılımcılarla birlikte açılış kurdelesini kesti. Başkan Şahin daha sonra stantları da gezerek, Fuara katılan firmalara başarılar diledi. Menemen Belediye Bandosu’nun fuar alanında verdiği konser de ilgiyle izlendi. 

Fuar 4 gün sürecek

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Expomen Agro Hayvancılık, Et ve Süt Teknolojileri, Tarım ve Çiftlik Ekipmanları Fuarı’nın ikinci gününde Efeler Yarışıyor Erkek Çiftçiler Bilgi Yarışması gerçekleştirilecek. Ödüllü yarışmalara ev sahipliği yapacak Fuar’ın üçüncü gününde en iyi koyun, en iyi keçi, en iyi koç ve en güzel kuzu yarışması, son gününde ise ıspanaklı börek ve en iyi ıspanak yetiştiricisi yarışmaları düzenlenecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.