Menemen’de atık su ve yağmur suyu hatları yenileniyor

Menemen’de atık su ve yağmur suyu hatları yenileniyor

İZSU Genel Müdürlüğü ekipleri, Menemen’de toplam 33 kilometrelik atık su ve yağmur suyu hattında yenileme ve bakım - onarım çalışmalarına devam ederek bölgenin mevcut altyapısını güçlendiriyor.

Menemen ilçesinde ekonomik ömrünü tamamlayan atık su ve yağmur suyu hatlarının yenileme ve bakım - onarım çalışmaları sürüyor. Toplam 33 kilometrelik altyapıyı kapsayan çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini belirten İnşaat Teknikeri Eylem Pınar Sabancı, “Menemen ilçesinde ekonomik ömrünü tamamlamış olan 30 - 40 yıllık atık su hatlarımızın çaplarını büyüterek yeniledik, ayrıca bakım onarım çalışmalarına da devam ediyoruz. Taşkınları önlemek adına da yağmur suyu hatlarının yenileme, bakım ve onarımını gerçekleştiriyoruz. Menemen halkına kaliteli hizmet vermek adına çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

izsu2.jpg

ATIK SU VE YAĞMUR SUYU ALTYAPISINA 587 MİLYON LİRALIK YATIRIM

İZSU Genel Müdürlüğü ilçenin altyapı hizmetleri için 4 yılda toplam 115 kilometrelik yağmur suyu ve atık su hattı projesini hayata geçirdi. Atık su hizmetlerinin iyileştirilmesi amacıyla Menemen genelinde 80 kilometre atık su hattı imalatı yapıldı. Taşkın ve su baskınları tedbirleri kapsamında da ilçede 35 kilometre yağmur suyu hattı imal edildi. Gerçekleşen yatırımların İZSU’ya maliyeti 380 milyon lira olurken, ilçede toplam 207 milyonluk yağmur suyu ve atık su hattı projesi için de ilk kazma vuruldu.

izsu3.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.