Menemen'de korkutan görüntü!

Menemen'de korkutan görüntü!

Menemen Seyrek'te bulunan Seyrek Deresi'nin korkutan görüntüsü, çiftçileri ve vatandaşları isyan ettirdi. Yetkililere çağrıda bulunan vatandaşlar, kötü görüntü ile kokuya çözüm beklediklerini belirtti.

MEDYA EGE - İzmir'in Menemen ilçesine bağlı Seyrek Mahallesi'nde bulunan Seyrek Deresi'nin içler acısı hali ile yaydığı kötü koku, vatandaşları ve çiftçileri isyan ettirdi. Fabrikadan dökülen kimyasal atıkların dereyi adeta bir çöplüğe çevirmesine tepki gösteren çiftçiler, daha önce dereden balık tuttuklarını ve tarlalarını sulamak için dereyi kullandıklarını ifade ederken gelinen noktada derenin yanından geçerken bile zorlandıklarını vurguladı.

whatsapp-image-2024-04-15-at-11-10-32.jpeg

Gazetemiz aracılığıyla İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Belediye Başkanı Cemil Tugay'a seslenen çiftçiler, "Zamanında tarlalarımızı suladığımız derenin şu an yanından bile geçemiyoruz. Fabrikadan dökülen atıklar, hem halk sağlığını tehdit ediyor hem de çevreye ciddi zararlar veriyor. İZSU'nun bu bölgede kapsamlı bir çalışmayla dereyi eski haline getirmesi lazım. Lütfen artık bunun için bir şeyler yapılsın" sözleriyle çağrıda bulundular.

whatsapp-image-2024-04-15-at-11-08-51.jpeg

"BAŞKAN PEHLİVAN BU KATLİAMA 'DUR' DEMELİ!"

AK Parti Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan'a da bu konuda büyük iş düştüğünü vurgulayan çiftçiler, "Başkan Aydın Pehlivan, bu katliama 'dur' demeli. Zabıtaların burada gerekli denetimleri yapması gerekiyor. Bu bölge, denetimsizlikten dolayı şu an bu halde. Yetkililerin bir an önce harekete geçerek sorunumuzu çözüme kavuşturmasını istiyoruz" dediler.

Öte yandan vatandaşlar da bu görüntülere ve kokuya daha fazla maruz kalmak istemediklerini ifade ederek çözüm beklediklerini dile getirdiler.

whatsapp-image-2024-04-15-at-11-11-28.jpeg

whatsapp-image-2024-04-15-at-11-09-43.jpeg

whatsapp-image-2024-04-15-at-11-08-20.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.