Menemen'de Oluşturulan Traktör Korteji Büyük İlgi Gördü

Menemen'de Oluşturulan Traktör Korteji Büyük İlgi Gördü

Dünya Çiftçiler gününde Menemenli çiftçiler Türk Bayrakları yerleştirdikleri traktörlerle Menemen sokaklarında kortej oluşturarak sürüş yaptı.

Menemen halkının yoğun ilgi gösterdiği traktör korteji sokaklarda alkışlanırken, Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, köylü ve çiftçiyi bitirmek isteyenlerin cevabı sandıkta çiftçilerden alacağını ifade etti.

14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü dolayısıyla Menemen Belediyesi, Menemen Ziraat Odası, Menemen Sol Sahil Sulama Birliği ve Menemen Sağ Sahil Sulama Birliği işbirliğinde düzenlenen kutlama programı, Menemen Şehir Stadyumu önünden kortej sürüşü ile başladı. Traktörlerini Türk Bayrakları ile süsleyen Menemenli çiftçiler, ilçe merkezinde yaklaşık 4 km’lik kortej sürüşünde Menemenlilerden yoğun ilgi gördü. Menemen esnafının ve vatandaşların alkışlarla destek verdiği kortejin önündeki traktörü süren Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin ile yanında yer alan Menemen Ziraat Odası Başkanı Arif Metin Karagöl, Menemen Sol Sahil Sulama Birliği Bakanı Recai Önal ve Menemen Sağ Sahil Sulama Birliği Başkanı Nevzat Güven, birlikte halkı selamladı.

Yediğimiz her üründe Türk çiftçisinin alın teri ve göz nurunun olduğunun hatırlatıldığı kortej yürüyüşü, Cumhuriyet Meydanı’nda sona erdi. Burada düzenlenen tören, Menemen Ziraat Odası Başkanı Arif Metin Karagöl’ün Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başladı. Saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşımızın okunmasıyla devam eden tören, halk oyunları gösterileriyle renklendi.

Başkan ŞAHİN; “Mustafa Kemal’in torunlarıyız”

14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü’nün, Hakkari’den gelen şehit haberleri nedeniyle buruk kutladığına dikkat çeken Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, çiftçilere şöyle seslendi; “Dün Hakkari’de 8 şehidimiz var. Milletimizin başı sağ olsun. 2002’de yılda 7 şehit, bugün günde 8 şehit. Böyle bir Türkiye’de, böyle bir coğrafyada işimizi, ekmeğimizi, aşımızı kazanmaya çalışıyoruz. Bu duygular içerisinde, her şeye karşın Dünya Çiftçiler Gününüz kutlu olsun.

Konuşmasında, ülkemizin birliğini ve bütünlüğünü bozmak isteyenlere de seslenen Başkan Şahin, “Siz 8 değil, günden 118 şehit de verdirseniz, bu ülkenin birliğini, bütünlüğünü, bu ülkenin tek devlet, tek bayrak, tek vatan oluşunu, Misak’-ı Milli sınırlarını dün hiç kimse bölemedi, bugün de bölemeyecek. Çünkü biz, Mustafa Kemal’in torunlarıyız” sözleriyle katılımcılardan yoğun alkış aldı.

“Köylü cevabını sandıkta verecek”

Tarım kenti Menemen’deki köylerin tüzel kişiliklerini yitirerek mahalleye dönüştürülmesinin, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Köylü Milletin Efendisidir’ sözüne ters bir anlayış olduğunu ifade eden Başkan Şahin; “Köylüyü ve çiftçiyi emperyalist güçlere karşı bitiriyorlar. Köyleri fiziki olarak kapattıkları gibi, manen ve ruhen de kapatmak istiyorlar. Ancak hiç kimse unutmasın ki; bu köylü eninde sonunda sizin hakkınızı er yada geç sandıkta bir şekilde verecektir” dedi.

Traktör korteji

Öncelikli hedef, Menemen Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’ni kurmak

Muz dışında her ürünün yetiştiği Menemen ovasında üretim yapan çiftçilere destek vermeye devam edeceğini de söyleyen Başkan Şahin, “Ben Menemen Belediyesi olarak, köylüme, çiftçime ne destek varsa elimden gelen katkıyı koymaya çalışacağım. Ancak bu da yetmez. En kısa sürede mutlaka Menemen Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’ni kurmak zorundayız” dedi ve ilk olarak Menemen’in marka ürünlerinden biri olan ‘Menemen Yoğurdu’nu ele alarak bu markanın yaşatılmasını sağlayacağını ifade etti.

Başkan KARAGÖL: “Ölenler hep çiftçi, köylü çocukları”

CHP Menemen İlçe Başkanı Hürol Taklak, Belediye Meclis Üyeleri, Kamu Kurumları ile Sivil Toplum Örgütleri yöneticileri, Muhtarlar ve Menemenli çiftçilerin katılımıyla gerçekleşen törende konuşan Menemen Ziraat Odası Başkanı Arif Metin Karagöl ise, ülkemizin zor günlerden geçtiğine dikkat çekerek; “Soma faciası 14 Mayıs’a denk gelmişti. Ölenler hep çiftçi, köylü çocuklarıydı. Dün de Hakkari’de şehit haberleriyle sarsıldık. Onlar da köylü çocuklarıydı. Şehitler hep aynı kesimden. Siyasiler akıllanmadı. ‘Bunlar, bunlar’ diyerek hala diğerlerini ötekileştirmeye çalışıyorlar” diye konuştu.

“Ata’mıza minnet borçluyuz”

Türk çiftçisinin zor günlerden geçtiğini ifade eden Başkan Karagöl; Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve O’nun misyonunu üstlenenler sayesinde kurulan kooperatifler, şeker fabrikaları, tarımsal bankaların bugün kapalı olduğuna dikkat çekerek; “Bazen traktör değiştirip, bizim tabirimizle ‘takla attık’ diyoruz. Bazen kredilerle boğuşuyoruz. Ülkenin her yerindeki çiftçilerle ortak kaderi paylaşıyoruz. Bugün ilk kez çiftçiler olarak traktörlerimizle yürüdük. Gücümüzü, dayanışmamızı gösterdik. Ata’mıza, şehit ve gazilerimize, özgürce tarım yapmamızı sağladıkları için minnet borçluyuz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından, Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde hatıra fotoğrafı çekildi. Menemen’de yetiştirilen ürünlerin tanıtıldığı etkinlik, çiftçilere sunulan ikramlarla sona erdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.