Menemen'de pazarcılar Başkan Aksoy'u protesto etti!

Menemen'de pazarcılar Başkan Aksoy'u protesto etti!

Menemen Belediyesi'nin para istemesi pazarcıları kızdırdı.

Arif Çayan- İzmir'in Menemen ilçesinde pazarcılar belediyeyi protesto etmek için yürüyüş yaptı. Menemen merkezde toplanan pazarcılar Menemen Belediyesi ve Başkanı Serdar Aksoy'u protesto etmek için polis eşliğinde belediye binasına gidiyor.

Pazarcı esnafına seçim öncesi yeni pazar yeri için kendilerinden para alınmayacağının sözünün veren Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy'un seçimden sonra para istemesine esnaf tepki gösterdi. Daha önce Menemen Belediyesi tarafından gönderilen  'kısa mesajla para' istenmesi üzerine zorunlar yaşayan pazarcı esnafı, "Yeni pazaryeri için para istemeyeceğiz denildi, şimdi hepiniz para vereceksiniz deniyor" açıklamasını yaptı.

Belediye binası  önünde ıslıklı ve alkışlı protestoda basın açıklaması yapan pazarcılar, "İki tane sekreterle akşama kadar, oturum muhabbet edip, 10 bin lira maaş almıyorum. Sen mali işler müdürüsün ya, istersen ben sana talimatı hatırlatayım 15. madde 4. fıkra  diyorki pazar yerlerinden tek kuruş  toplu para talep edemezsin" dedi.

Protesto eyleminde Kemal Kılıçdaroğlu'na ve İzmir Milletvekili Özcan Purçu'ya da seslenen esnaf, "Sayın Kılıçdaroğlu, bu işi çözmek zorundasın. Biz bunlara cebimizdeki paralarla iş yapsınlar diye oy vermedik. Eğer benim cebimdeki parayla iş yapıp kendini alkışlatacaksa ben ondan daha iyi yönetirim. Sen bana darp hane muamelesi yapamazsın. Sayın Purcu bu işi çözmek zorundasınız. Biz bunlara oy verdik" dedi.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.