Menemen'de Rahvan Atlar Beşinci Kez Yarışacak

Menemen'de Rahvan Atlar Beşinci Kez Yarışacak

Menemen Belediyesi’nin bu yıl 5.’sini gerçekleştireceği Rahvan At Yarışları’nda; Türkiye’nin 7 bölgesinden 200’den fazla rahvan at ödül için yarışacak.

Seyrek Arena olarak adlandırılan 900 metrelik kum pistte, 11 farklı kategoride yarışlar gerçekleştirilecek. Baş, Başaltı, Büyük Orta, Küçük Orta, Deste, 4’lü Tay, 3’lü Tay, Tozkoparan, Köylü Dörtnal, İthal A ve İthal B kategorilerinde gerçekleşecek yarışlarda dereceye girenlere, toplamda 70 bin TL ödül dağıtılacak.

Türkiye’nin dört bir yanından rahvan atçıların katılımıyla, 29 Mayıs Pazar günü Seyrek Arena’da gerçekleştirilecek Menemen Belediyesi 5. Rahvan At Yarışları’na başta Menemen ve İzmirliler olmak üzere tüm vatandaşlarımızı davet eden Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin; Pazar tatilini sıra dışı bir etkinlikle değerlendirmek isteyenler için, saat 11:00’de başlayacak bu şenliğin bulunmaz bir fırsat olduğunu söyledi.

198e916f-5e0f-467a-bf02-c37907af50e4

Sosyal Belediyecilik anlayışları gereği bu gibi etkinliklere büyük önem verdiklerini söyleyen Başkan Tahir Şahin, Menemen’in rahvan atçılık konusunda köklü bir geçmişe sahip olduğuna dikkat çekerek; “Bu yıl 5.’sini düzenleyeceğimiz ve geleneksel hale dönüştürdüğümüz Rahvan At Yarışlarımıza ilginin bu yıl da yoğun olmasını bekliyoruz. İlçemizi bu alanda çekim merkezi haline dönüştürmek istiyoruz” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.