Menemen’de tartışmalı meclis!

Menemen’de tartışmalı meclis!

Menemen’de tartışmalı meclis! Başkanvekili Pehlivan: Hukuki mücadelimiz sürecek

Menemen Belediyesi Kasım ayı meclisi tartışmalar yaşandı. Başkanvekili Aydın Pehlivan tarafından iptal edilen çöp toplama ihalesine, mahkemece “Yürütmeyi durdurma kararı” verilmesi, CHP’li Ali Yılmaz ile AK Partili Yusuf Demircioğlu’nu karşı karşıya getirdi. Yılmaz, Demircioğlu’nu havada uçan sineğe laf yetiştirmekle suçlarken, Demircioğlu, Yılmaz’ın hazımsızlık yaşadığını ifade ederek, “Kızılay sodası için ama şişeleri büyütsünler” çıkışında bulundu. Başkanvekili Pehlivan ise, “İptal rahatsız etti mi siz Ali abi! O dönemlerde de bu özverili çalışmaları yapsaydınız Menemen Belediyesi’nden bu yükler arınabilirdi. Kamu vicdanı burada yaralandı, 7 milyona alınacak araçlar 45 milyonu geçecek şekilde ihale edildi, hukuki mücadelemiz sürecek” dedi.

Menemen’de tartışmalı meclis! Başkanvekili Pehlivan: Hukuki mücadelimiz sürecek

Menemen Belediyesi Kasım Ayı Meclisi birinci bileşimi Başkanvekili Aydın Pehlivan idaresinde gerçekleştirildi.

İNŞAAT ÖNCESİ YERLEŞİM UYGUNLUK BELGESİ
İlçemiz genelinde yapılacak olan yapı çalışmaları öncesinde Yerleşime Uygunluk Durum Belgesi verilebilmesi için Harç Ücretinin belirlenmesi hususu görüşüldü. Etüt çalışmaları kapsamında 1/1000 ölçekli planlar doğrultusunda Menemen sınırları içinde gerçekleştirilecek inşaat çalışmaları için yerleşime uygunluk izin belgesinin harç ücretinin görüşülmesi için Hukuk, İmar ve Plan Bütçe komisyonlarına havale edildi.

CHP’DEN SORU SALVOSU
CHP Grup Başkanvekili Ali Yılmaz, “Ekim ayı meclis toplantısı kapanışında Seyrek arazileri görüşülmüştü. Kapanış konuşması yaparken, inançlı bir kimse olduğunuzu söyleyerek, ‘benden nasıl yanlış beklersiniz’ dediniz. Biz herkesin inancına saydı duyarız ama demokrasilerde işler böyle yürümez. Cumhurbaşkanı geldi beyanda bulundu, Cumhurbaşkanı inançlı bir insan diye muhalefet arkasını dönüp gitmez, mmuhalefetin görevi araştırmaktır bana göre bu beyan sizi de zorda bırakmıştır” dedi. CHP’li Yılmaz AK Partili Pehlivan’a sorularını şöyle sıraladı:

“RUHSATLAR NEYE DAYANARAK VERİLDİ”
Devlet hastanesinin olduğu köşede yeni başlanan bir inşaat var. 2 blok halinde 40 metre yüksekliğinde yapı ruhsatı verildiğini de biliyoruz, 53 buçuk metre uzunluğunda 2 adet yapı ruhsatı kesilmiştir, doğru mudur, bu neye dayanarak düzenlenmiştir?

“ÇÖP ARAÇLARI SÖZLEŞME FESHİNE MAHKEMEDEN VETO”

Çöp araçları sözleşmesini iptal ettiğinizi söylemiştiniz, mahkeme yürütmeyi dur kararı vermiş, doğru mudur acaba baştan düşünemedik mi? Sözleşmede hüküm yoksa nasıl iptal edebiliriz, bir ihlal yoksa eğer? Bu konuda yeterli çalışma yapılmadı mı?

“PAZAR YERİNİ SU BASTI”
Pazar yeri açılışı yapıldı ancak yağmurdan sonra şehit Aycan Aksoy Caddesi’nde biriken suların pazar yeri zeminine aktığını tespit ettik, bu sorun nasıl giderilecek? Resmi açılış yapıldı ama kullanıma geçilmeyecek diye duruyum aldık, doğru mudur?

“ASARLIK’TA YOLLAR BERBAT”
Asarlık bölgemizi ziyaret ettim, gelen şikayetler üzerine, doğalgaz çalışmaları var, bunlardan dolayı yollar perişan, ben de gittim bizzat tespit ettim. Bu sorunun giderilmesi konusunda hassasiyet rica ediyorum, bölge halkı mustarip.

“MAAŞLARDA ADALETSİZLİK VAR”
Personel maaşları şikayetlerimi dile getirmiştim, adaletsizlik var. Bazı personeller diğerlerine göre neden daha fazla maaş alıyorlar. Büyük ekonomik sıkıntı çekmekteyiz, belediye personelimiz de şirketlerde çalışan personellerimizde sıkıntı çekmektedir 3 bin 095 lira asgari ücretin neti de 2 bin 800 kusur lira ilk defa asgari ücret açlık sınırın altında kalmıştır, bununla ilgili bir çalışma yapabilir miyiz?

DEMİRCİOĞLU, “SEVİNECEK MİSİNİZ ALİ BEY”
CHP’li Yılmaz’ın sorularına yanıt veren AK Parti Grup Sözcüsü Yusuf Demircioğlu, “Biz Menemenli vatandaşlarımızı sizden daha çok düşünüyoruz, üşümesinler diye doğalgaz döşüyoruz. Elimize geçen ilk süreçte çöp araçları sözleşmesi iptal edildi. 33 tane araç alıyoruz, Menemen’in öz malı, sadece yakıt masrafımız olacak, personeli zaten biz veriyorduk. Alınan araçlar 7 yılda geri ödenecek. Koca ilçeye hizmet edip, çöpünü temizleyecek 33 aracı, ayda 280 bin liraya aldık. Menemen’e bir şey kazandırdık, bunu eleştirmek çok kolay. Yapmayın hele ki Aydın Pehlivan’a hiç yapmayın, ynagınla ilgili olarak; Pehlivan buranın idari amiri, vatandaş belediye başkanından açıklama bekliyor, o da yapıyor. Pehlivan inançlı bir insan, düzgün bir insan, açıklamasını yapıyor, yangın söndürülmüş, rahatça oturabiliriz. Burada iyi şeyler oluyor. Pazar yeri için İZSU’ya kanallar temizlettirildi, rögarlar yapıldı. Büyükşehir’de bunu birlikte dile getirebiliriz, Barınak da Pazar yeri de mükemmel bir hizmet. Biz başkalarının parasını ödediği ve sadece açılışlarla övünen insanlar değiliz. Yapılanların parasını ödemek için mücadele veriyoruz, reel alacakların, olmayanlarla ilgili de hukuki mücadeleyi veriyoruz. Çöp kamyonları sözleşmesinin feshine yürütme durdurma kararı çıktı, ne yapacaksınız Ali bey, sevinecek misiniz? Gelin bu memlekete beraber hizmet edelim” çıkışında bulundu.

CHP’Lİ YILMAZ, “HAVADA UÇAN SİNEĞE LAF YETİŞTİRİYORLAR”
AK Parti sözcüleri havada uçan sineğe laf yetiştiriyor. Ben güncel sorunları dile getirdim, sorunları siz yarattınız imam olmadı. Sözcüleriniz konuşurken benim söz, eleştiri hakkıma saygı duymadan adeta meydan dayağı atıyorlar. Ben CHP Grup Başkanvekiliyim, Menemen’in yaşadığı sorunları dile getirmeyecek miyim, sosyal medyada yazanlara cevap verme yeri burası değil. Mecliste bunlar konuşulacak konular değil. Burada uzun konuşmayacağım deniliyor ama uzun hava şeklinde saatlerce konuşuluyor. Hanifi Can, Menemen Sporu neden almak istedin, sizin mülkiyetinizde mi olsun istiyorsunuz. Yusuf Demircioğlu bize üstten bakıyor, benim fotoğrafları büyütmüş, burada billboard şeklinde gösterdi. O zaman siz madem böyle bol keseden ahkâm kesiyorsunuz. Ben size birkaç sorayım; Menemen Devlet Hastanesi’nin boyanması konusunda girişimleriniz oldu mu, masrafları belediye mi karşıladı, boya işini kim yaptı? Eski vergi dairesi binasının TÜRGEV vakfına söz konusu, buranın boyamasını belediye mi yaptırdı. Merdivenli Pazar yerinde kahve var, tadilatını belediye mi karşıladı? Bu arada Sayın Başkanvekilim (Aydın Pehlivan) size sormuş olduğu sorular vardı, onlar da kaynamasın

AK PARTLİ DEMİRCİOĞLU’DAN ŞARKI SÖZLÜ YANIT: “SODA İÇİN”
CHP grubunun eleştirilerine yanıt veren AK Partili Demircioğlu, “Eleştirmek için eleştiriyorsunuz. Madem etkinlikler gereksiz Büyükşehir’inkilere neden gittiniz. Siz köklü bir partisiniz Ali bey, benim yaşım küçük olabilir, size siyasi ders verecek değilim ama üzülüyorum. CHP’nin Menemen’de düştüğü duruma bakın, yazık, siz kendi içinizde bunu düşünün. Aydın Beyle bu işler çözülmeye başladı, sizin de hazımsızlığınız bu yüzden, size Kızılay sodası öneriyorum” dedi.

PEHLİVAN, “BİZ ELİMİZDEN GELENİN EN İYİSİNİ YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
Menemen Belediyesi Başkanvekili Aydın Pehlivan, tüm eleştirilere yanıt verdi:
“Fotoğraf çektirme noktasında, bu resimleri hep birlikte çektirmeyi arzuluyorum, birliği sağlamak adına her türlü özveriyi sağladığımı düşünüyorum. Ben oralara gideceğim. İnançlı insanlarız dedi Ali abi, yarım saatlik konuşma içinden bunu cımbızlamanız çok abesle iştigal, hepimizin inandığı bir din olabilir, çok farklı noktalara taşımanız beni üzdü, Ben yarım saatlik açıklama yaptım, bunun alınması insani değil. TE yapı inşaata başlamış dediniz, inceleme başlattım, analiz yapıyoruz. Bilgi vereceğiz size. Yazılı da sözlü de veririz. İhalenin iptali, yeterli çalışma yapılmadı mı diye, iptal rahatsız etti mi siz Ali abi, bu konuda bizi başarılı buluyor musunuz, evet, teşekkür ederiz, o dönemlerde de bu özverili çalışmaları yapsaydınız Menemen Belediyesi’nden bu yükler arınabilirdi. Kamu vicdanı burada yaralandı, 7 milyona alınacak araçlar 45 milyonu geçecek bedelin yük olarak alınmasından doğal bir şey olamaz. Hukukçu arkadaşlarımızla oturduk, sonuçta hukuk devletiyiz, mahkeme süreci ,işleyecek mücadelemiz başlayacak, sonuna kadar mücadelemizi gösteriyor olacağız. Danıştay kararları var elimizde, şu anda adalet önünde olan bir dosya. Menemenimiz için kara bir lekedir, bu kara lekeye ilişkin kararımızın arkasındayız. Bunu bütün usulsüz ve vicdan yaralayan tüm ihaleler için yapacağız. 2 buçuk milyona alınacak kameralar nasıl 9 milyona ihale edildi, bunlarla ilgili mücadelelerimizi yapacağız. Bu ihaleyi biz yapmadık Sayın Tahir Şahin, Serdar Aksoy partiden uzaklaştırıldı diye, önümüzde karar defteri var, siz onlardan bağımsız tutamazsınız kendiniz,, her türlü konuda sorumluluğunuz var, Menemen halkı bunu görüyor. Biz o süreçlerdeki ihalemizle ilgili, yapacağımız uygulamaların hukuk önünde takipçisi olacağız. Menemen de biz bunu iptal ettik, yükten kurtarmamız gerekiyordu, halkımız hizmet bekliyor, çöpler ne olacak, biz vatandaşlarımız için varız.

“YARIM KALAN PROJE YOK”
Pazar yeri zeminine ilişkin bizim de tespitlerimiz var, 4 taraftan kot alınıyor, zamanında yanlış alınmış ama yapılmış, 18 milyonluk süreci tamamlanmış adam parasını bekliyor biz bu süreçte geldik. Bu inşaatın ihalesini yapan, planlanmasını yapan biz değiliz. Müteahhit beyle yaptığımız görüşmelerde belediye personellerinin böyle kot verdiğini söyledi. Bürokratlarımız yanlış bilgilendirmede bulanabiliyorlar. Geçtiğimiz hafta müfettişler geldi,, kısa çalışma ödeneği vardı, kamu kurumları bundan yararlanamazken, bu uygulatılıyor. 2 milyona yakın geri ödeme zorunluluğumuz doğuyor. Gün geçmiyor ki yeni bir sıkıntıyla karşılaşamayalım. Adam geliyor 10 milyon lira alacağı var diyor. Belediyede yarım kalan proje yok, tamamlanmasını biz yapıyoruz, ödemesini biz yapıyoruz. Yapılan açılışların ödemesini yapmak için mücadele ediyoruz. Pazar yeri yanında kanal var, bu yöntemle çözmeye çalışacağız ama başından sonuna evet yanlış yapılmış.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.