Menemen'de Uluslararası Çömlek Festivali'nin startı verildi

Menemen'de Uluslararası Çömlek Festivali'nin startı verildi

2.Uluslararası Çömlek Festivali, eşşiz bir sergi ve yabancı konukların katılımı ile başladı.

MEDYA EGE - Menemen Belediyesi'nin, çömlekçilik sanatını yaşatmak ve gelecek nesillere taşımak için düzenlediği Uluslararası Çömlek Festivali'nin ikincisi muhteşem bir sergi ve yabancı konukların katılımı ile başladı.

f6d-hrkwwaa39vl.jpg

Tarihi Taşhan’da yapılan Seramik Kuş Evi Sergi ve Yarışması’nda yerli ve yabancı konukların katılımıyla ödül töreni gerçekleştirildi.

100. Cumhuriyet Şenlikleri kapsamında düzenlenen festival, Antarktika hariç tüm kıtalardan toplam 34 ülkenin katılımıyla gerçekleşirken; yarışmacı, jüri, alternatif pişirim gösterileri, workshoplar, sempozyum ve sergi konularında toplamda 75 yabancı konuk ağırlanıyor. Vatandaşlar, festival kapsamında yurt içi ve yurt dışından gelen çömlek ustalarının eserlerini görme fırsatı yakalıyor.

f6d-hrkwcaancgt.jpg

Öte yandan festivalde; akademisyenler, sanatçılar ve sektör temsilcilerinin katıldığı çömlekçilik üzerine paneller ve söyleşiler düzenlenecek. Ünlü sanatçıları, çeşitli müzik grupları, halk oyunları ekipleri ve tiyatro toplulukları sahne alacak. Festival alanında kurulacak stantlarda yöresel ürünler, el sanatları ve hediyelik eşyalar satılacak.

f6d-bdmwgaah6tk.jpg

Festivalin ilk gününde yapılan etkinliklere ilişkin sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan; "Uluslararası 2. Çömlek Festivali’mize müthiş bir sergiyle ve değerli konuklarımızla başladık. Tarihi Taşhan’da Seramik Kuş Evi Sergi ve Yarışması’nda yerli ve yabancı konuklarımızın katılımıyla ödül töreni yaptık" ifadelerini kullandı.

f6d-bdxw8aakslv.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.