Menemen’e ‘Engelsiz Çocuklar Hatıra Ormanı’

Menemen’e ‘Engelsiz Çocuklar Hatıra Ormanı’

Menemen Belediyesi; Türkiye’de bir ilk olarak Gölpark Menemen’de gerçekleştirilecek ‘Engelsiz Çocuk Şenliği’ne destek veren kurumlardan öğrencilerin katılımıyla “Engelsiz Çocuklar Hatıra Ormanı” oluşturdu.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm çocuklara armağanı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 97. yıldönümünde örnek bir sosyal sorumluluk projesine ev sahipliği yapacak olan Menemen Belediyesi; Türkiye’de bir ilk olarak Gölpark Menemen’de gerçekleştirilecek ‘Engelsiz Çocuk Şenliği’ne destek veren kurumlardan öğrencilerin katılımıyla “Engelsiz Çocuklar Hatıra Ormanı” oluşturdu.

Türkiye’de ilk kez 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Gölpark Menemen’de gerçekleştirilecek “Engelsiz Çocuk Şenliği” öncesinde Menemen Belediyesi tarafından, İzmir’in farklı bölgelerindeki eğitim kurumlarında öğrenim gören engelli çocukların katılımıyla Yahşelli Mahallesi’ndeki ormanlık alan yakınlarında “Engelsiz Çocuklar Hatıra Ormanı” oluşturuldu.

Menemen Belediyesi Engelsiz Çocuk Şenliği’ne katkı sunan Doğa Koleji öğrencilerinin yanı sıra, Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı (ZİÇEV), Sevgi Tohumları Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, Ulusal Down Sendromu Derneği ve Sebahat Akşiray Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi öğrencileri tarafından 100 fıstık çamı toprakla buluşturuldu.

Engelli çocuklarla birlikte “Engelsiz Çocuklar Hatıra Ormanı” oluşturmanın mutluluğunu yaşadığını ifade eden Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin; “Ağacı, yeşili, doğayı hep sevdik. Engelsiz çocuklarımızla birlikte yeşile, doğaya verdiğimiz önemi göstermek anlamında çok önemli bir etkinlik olarak değerlendiriyorum. Böylesi bir ağaç dikiminde, engelsiz çocuklarımızla birlikte olmak beni son derece mutlu ediyor. Engelsiz Hatıra Ormanı’na vermiş oldukları desteklerden dolayı çok teşekkür ediyorum” dedi.

Menemen Belediyesi'nin öz kaynaklarıyla tamamlayıp İzmir'in ilk doğal göl parkı olarak hizmete açtığı Gölpark Menemen’de, 23 Nisan Pazar günü saat 11:30’da gerçekleştirilecek Engelsiz Çocuk Şenliği’ne tüm engelli dostlarını davet eden Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, herkesin bir engelli adayı olduğunu hatırlatarak şunları söyledi; “23 Nisan’da Gölpark Menemen’de Engelsiz Çocuklar Şenliği’ni gerçekleştiriyoruz. Hep birlikte mutluluğunu, keyfini yaşayacağız. O gün çocuklarımızla beraber olmak başka bir duygu. Herkesi 23 Nisan’da Gölpark’a bekliyoruz.”

23 Nisan’da Gölpark Menemen’de farklı yeteneklere sahip engelli çocuklar etkinlikler gerçekleştirerek hem eğlenecek hem de eğlendirecek. Sanatın ve eğlencenin bir arada olacağı bu etkinlikte çocuklar için parkurlar, drama atölyeleri, resim atölyeleri, oyun parkurları kurulacak, yarışmalar düzenlenecek ve çocuklarımız bu özel günde unutamayacakları bir gün yaşayacak.  İnsanların şehrin karmaşasından uzaklaşıp çok farklı aktivitelerle hoşça vakit geçirebilecekleri örnek bir yaşam alanı olan Gölpark Menemen’de gün boyu devam edecek etkinliklerle, toplumda engellilere yönelik farkındalık oluşturulması da sağlanacak.  

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.