Menemen'in ulaşım sorunu çözüme kavuştu!

Menemen'in ulaşım sorunu çözüme kavuştu!

Menemen -İzmir, İzmir-Menemen arasındaki ulaşımdaki yarım asırlık sorun açılan yeni hatlar ve 42 araçla çözüme kavuşturuldu. 

Mehmet ÖZDOĞRU- Menemen Belediyesi, Menemen Otobüsçüler Odası, Menemen Şoförler Odası, Menemen Minibüsçüler Odası bir araya geldi ve Menemen halkının yıllardır yaşadığı sıkıntıları çözüme kavuşturdu. 

Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, “Oda başkanlarımız ile birlikte Menemen’in kadim sorun bir haline gelmiş ulaşım sorununu el birliğiyle çözdük. Başkan seçilmeden önce ciddi anlamda ulaşımla ilgili sıkıntının var olduğunu biliyorduk. 200 bin nüfusa yaklaşan Menemen’de özellikle iç ulaşımda 20 bin nüfusluk kasaba mantığı vardı. Tunç Soyer, Genel Sekreter Buğra Gökçe, UKOME yetkilileriyle yaptığımız görüşmeler sonucunda devrim niteliğinde kararlar alındı. Bu projeyle Menemen’de ulaşım sıkıntısı minimuma inmiş oldu. Nüfusu hızla artan ve potansiyeli en yüksek kent Menemen’dir. Sıkıntı bu iş birliğiyle son bulmuş durumdadır. Omuz omuza gelerek sıkıntı aşıldı. Menemen merkez ile mahalleler arasında kopukluk vardır” dedi. 

0-(8)-020.jpg

Aksoy, “Menemen-Emiralem hattındaki Yaşeli bölgesine girmeleri yasaktı o sorunu da çözdük. Yaşeli’nde yaşayan vatandaşlarımız Menemen’e ulaşma konusunda sıkıntı yaşamayacak. Menemen’in bir kentli olabilmesi alınmış en önemli kararlardan birisi budur. Menemen artık kentli olmuştur. İç ulaşım sıkıntısı ortadan kalkmıştır. STK’ların Menemen Belediyesi’nin büyük bir koordinasyon kurarak büyükşehirden olumlu cevabımızı aldık. İzmir’de Menemenle alakalı algının kalkması noktasında önemli bir adımdır. Biz menemen halkımıza, bu müjdeyi burada büyükşehir belediyemize oluşan bir algı söz konusuydu. Menemendeki esnaf odaları kendi aralarında anlaşamıyor algısı bu iş birliğiyle yıkılmış oldu. Artık 200 bine yaklaşan Menemen kendi iç ulaşımını sağlar hale gelmiştir. Pazartesiden itibaren 39 araçla Menemen’in iç ulaşım sıkıntısı kalkmış oluyor. Bir birlikteliği burada var ettik ve meyvesini verdi. Menemen’de ulaşım sıkıntısı artık sona erdi” şeklinde konuştu. 

Şoförler Odası’ndan Aksoy’a tam destek

Şoförler Odası Başkanı Hilmi Kurtoğlu, “Bugün heyecanımı tarif etmem mümkün değil. Bize sahip çıkan bir belediye başkanlarımız var. Bu birlik beraberlik ilçe içerisinde sorunu çözmüş olduk. İzmir- Menemen arasını kullanan dolmuş ve otobüsçüler tek sıra gidip gelecek. Devrim niteliğinde bir karar” açıklamasında bulundu. 

0-(7)-025.jpg

Minibüsçüler Odası Başkanı Lütfi Çember, “Bu projenin baş mimarı Serdar Aksoy’dur. Daha önce girişimler yapmış ama sonuç alamamıştık. 31 Mart seçimlerinden sonra belediye başkanımıza iletmiştik. Belediye Başkanımız kısa bir zaman içerisinde gerek ESHOT ve gerek UKOME ile ilgili görüşmeler yaparak sonuca ulaştırdı” dedi. 

Menemen’de garajın değişmesi gerektiğinin altını çizen ve bu dönem zarfı içerisinde Menemen’e yeni bir garaj kazandıracaklarını belirten Aksoy, “Mekanlar değiştikçe insanlar değişir. Mekanları değiştirmedikçe gelenek devam eder. O mekan modernleşmediği sürece 50 yıllık anlayışla devam edecektir. Biz bu garajımızı yeniliyoruz. Esnafımızın konforlu bir şekilde  ve vatandaşlarımızın iyi hizmet alabilmesi adına bizler garajı yeniliyoruz. Hem İzmir hem Menemen için bu algıyı yeni garajla birlikte yıkacağız" diye konuştu. 

Ulaşım sorunu 42 araçla birlikte merkez ve mahalle arasında kopukluğu bitirerek çözülecek. İşte eklenecek  güzergahların listesi:  Ulukent- Menemen arası 15 araç, Menemen-Egekent 2 arası beş, Menemen- Villakent arası beş, Menemen-Belediye Evleri arası beş, Menemen-Atatürk Mahallesi arası dokuz ve Menememen- Asarlık arası üç araç hizmet verecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.