Menemen'in yeşil alana ihtiyacı var!

Menemen'in yeşil alana ihtiyacı var!

Menemen Çevre ve Dayanışma Platformu üyeleri,  Menemen Şehir Parkı'na inşa edilen yapının inşaatının durdurulmasını talep etti. 

Meclise getirilmeden Menemen Şehir Parkı'na inşa edildiği iddia edilen ve yapımı devam eden inşaatın durdurulmasını isteyen Menemen Çevre ve Dayanışma Platformu üyeleri, Başkan Serdar Aksoy'u ziyaret ederek bu yapının durdurulmasını talep etti. Platform üyeleri, inşaatı durdurma sözü veren Başkan Aksoy'un, sözünü tutmasını istiyor. Konuyla ilgili basın açıklaması yapan Platform üyeleri, Menemen'in betona değil yeşil alana ihtiyacı olduğuna dikkat çekti. 

Karagöl ve Yamanlar Dağı bölgesindeki taş ocaklarına karşı verdikleri mücadeleyle bilinen Menemen Çevre ve Dayanışma Platformu, bu defa da Menemen Şehir Parkı içerisine inşa edilen binayla ilgili direniş gösteriyor. Konuyla ilgili Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy'u ziyaret eden Platform üyeleri, inşaatın sonlandırılmasıyla ilgili söz aldı. Aksoy'un, 16 Aralık'ta gerçekleşen ziyarette söz verdiği ancak geçen süre zarfında inşaatın devam ettiği belirtildi. 

Konuyla ilgili basın açıklaması yapan Platform üyeleri, şöyle konuştu, "Menemen Şehir Parkı'nda büyük hızla inşaatı süren yapı ve bu inşaat için kesilen ağaçlar Menemen'de hassasiyetle takip ediliyor. Hepimiz biliyoruz ki ilçe merkezimiz günden güne betona teslim oldu. Her yıkılan bahçeli evle ağaçlarımızı da kaybettik. Kaldırımlardaki saksılarla yetiniyoruz. Yeşil alan olan Şehir Parkı'mizdaki bu inşaat Kent Suçu'dur. Belediye Meclis karari olmadan yasa dışı bir inşaat yapılmaktadır halka ait yeşil alana. Menemen Çevre ve Dayanışma Platformu adına 14 üye, Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy ile 16.12.2019 tarihinde konuyla ilgili bir görüşme yapmıştır. Çağdaş kentler ortalamasının çok altında yeşil alana sahip ilçemizde, Şehir Parkı'nda geçmiş dönem belediye yönetimi sırasında yapılmak istenen yeraltı otoparkının dahi açılan idari yargı süreci sonunda iptal edildiği hatırlatılmıştır. Belediye başkanı Aksoy, bu yapının Menemen'in sosyal donatı alanına ihtiyacı nedeniyle yapıldığını, Belediye Meclisi kararına gerek olmadığını ifade etmiştir. Başkan Aksoy, inşaattan vazgeçeceğini açıkladığı halde inşaat tüm hızıyla sürmektedir. Başkanı sözünü tutmaya çağırıyoruz. Görüşmenin ilerleyen aşamasında, hassasiyetleri gördüğü ve kabul ettiğini, inşaatı kaldıracağını belirtmiştir. Ancak insaat halen sürmektedir. Başkanın bu beyanını Menemen kamuoyuna ilan ederken, konunun takipçisi olmayı sürdüreceğimizi bildiririz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum